دوره 71، شماره 7 - ( مهرماه 1392 )                   جلد 71 شماره 7 صفحات 484-480 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haeri H, Shaker G, Asadi Amoli F, Ahmadinejad M. Squamous metaplasia in thyroid gland as histologic diagnostic pitfall: a case report. Tehran Univ Med J 2013; 71 (7) :480-484
حائری هایده، شاکر غزاله، اسدی آملی فهیمه، احمدی‌نژاد مینو. متاپلازی سنگفرشی گسترده در غده تیرویید یک عامل گمراه‌کننده در تشخیص سیتولوژی و هیستوپاتولوژی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (7) :480-484

1- انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران ، shakerg@yahoo.com
3- بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- سایر
زمینه: متاپلازی سنگفرشی در غده تیرویید یافته هیستوپاتولوژی ناشایعی بوده و به‌طور معمول در همراهی با ضایعات پاتولوژیک غده تیرویید می‌باشد. اغلب به تعداد کم و به‌شکل کانونی در اندازه‌های کوچک دیده شده و تنها در موارد نادری متاپلازی وسیع سنگفرشی در غده تیرویید دیده می‌شود، به‌نحوی که حتی ممکن است ضایعه اصلی پاتولوژیک را بپوشاند و باعث مشکل تشخیصی شود.
معرفی بیمار: بیمار آقای 53 ساله‌ای است با سابقه چهارساله هیپوتیروییدی که اکنون با توده سفت و ندولار در ناحیه قدام گردن مراجعه نموده است. بیمار با تشخیص سیتولوژی مشکوک به بدخیمی تحت توتال تیروییدکتومی قرار گرفت.
نتیجه‌گیری: متاپلازی وسیع سنگفرشی در غده تیرویید می‌تواند باعث اشتباه تشخیصی و تفسیر نادرست از بررسی هیستوپاتولوژی و سیتولوژی گردد.