دوره 66، شماره 9 - ( 9-1387 )                   جلد 66 شماره 9 صفحات 695-692 | برگشت به فهرست نسخه ها

SA J, AR M. Inguinal hernia as a manifestation of epithelioid sarcoma: a case report. Tehran Univ Med J 2008; 66 (9) :692-695
جلالی سید علی، معتبر امیر رضا. هرنی اینگوینال تظاهری از سارکوم اپیتلیوئید: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1387; 66 (9) :692-695

زمینه و هدف: سارکوم اپی‌تلیوئید از جمله تومورهای نسج نرم بدون طبقه‌بندی مشخص است که با مورفولوژی خاص به‌طور شایع در بالغین جوان رخ می‌دهد. محل شایع درگیری دیستال اندام‌هاست به طوری‌که شایع‌ترین سارکوم نسج نرم در دست و مچ می‌باشد.

گزارش مورد: این گزارش موردی در رابطه با وجود تومور پس از عمل جراحی هرنی اینگوینال در مرد 32 ساله می‌باشد که در ابتدا به‌علت محل نامعمول و تظاهرات گمراه‌کننده سایر تشخیص‌های افتراقی از جمله آبسه بدخیمی‌های دستگاه گوارش مطرح شد. در ادامه بررسی‌های تکمیلی از جمله نمونه‌برداری از زخم تشخیص یک موتور متمایز نیافته با درجه بالا و با احتمال زیاد سارکوم اپی تلیوئید مطرح گردید که در یافته‌های ایمونوهیستوشیمی از جمله CD34 و سیتوکراتین تشخیص مربوطه با احتمال بالاتر تأیید شد.

نتیجه‌گیری: به‌علت ماهیت بدخیم و تهاجمی تومور و میزان عود بالا و نامشخص بودن اثر شیمی‌درمانی و رادیوتراپی در این مورد، رزکسیون وسیع تومور و هپاتکتومی گزینه مناسب جهت دست یافتن به بقاء طولانی‌مدت می‌باشد.