دوره 70، شماره 11 - ( 11-1391 )                   جلد 70 شماره 11 صفحات 723-717 | برگشت به فهرست نسخه ها

R R, L N, A S, A M, A A. Evaluation of high dose atorvastatin therapy 24 hours before elective percutaneous coronary intervention on peri-PCI myocardial infarction. Tehran Univ Med J 2013; 70 (11) :717-723
رحمانی رضا، نفسی لطیفه، سالاری ارسلان، پاشا میثمی علی، عبدالهی علیرضا. بررسی اثر دوز بالای آتورواستاتین در 24 ساعت قبل از انجام آنژیوپلاستی کرونر انتخابی بر احتمال انفارکتوس حوالی آن. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (11) :717-723

1- گروه قلب و عروق، بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، r_rahmani@tums.ac.ir
2- گروه قلب و عروق، بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه قلب و عروق، بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
5- گروه پاتولوژی، بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: انجام آنژیوپلاستی کرونر Percutaneous Coronary Intervention (PCI) می‌تواند با خطر بالای بروز حوادث قلبی و عروقی در طی انجام این اقدام همراه باشد. هدف از انجام این مطالعه مقایسه تجویز آتورواستاتین با دوز بالا با آتورواستاتین با دوز کم 24 ساعت قبل از PCI در کاهش انفارکتوس حین PCI بوده است.
روش بررسی: 190 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بررسی شدند. بیماران کاندید PCI انتخابی بودند و همگی داروی آتورواستاتین با دوز پایین (کم‌تر از 40 میلی‌گرم) مصرف می‌کردند. این بیماران به‌صورت تصادفی در دو گروه شامل 80 میلی‌گرم آتورواستاتین (95 نفر) و پلاسبو (95 نفر) در طی 24 ساعت قبل از PCI قرار گرفتند. مقادیر سرمی Creatine Kinase-MB، troponin I و High sensitive C-Reactive Protein (Hs-CRP) قبل، شش و 12 ساعت پس از PCI اندازه‌گیری شد. انفارکتوس میوکارد به‌صورت افزایش سه برابر مقادیر Creatine kinase-MB یا troponin I در مقایسه با قبل از PCI تعریف شد.
یافته‌ها: در گروه آتورواستاتین در چهار بیمار (2/4%) و در گروه پلاسبو در 13 بیمار (7/13%) انفارکتوس قلبی پس از PCI رخ داد (022/0P=). میانگین تغییرات Creatine kinase-MB (5/0±7/0 در مقایسه 9/1±3/3؛ 001/0P<)، troponin I (2/0±1/0 در مقایسه 7/0±4/0؛ 052/0P=) و Hs-CRP (5/0±1/0 در مقایسه 9/0±1؛ 001/0P<) در گروه آتورواستاتین در مقایسه با در گروه پلاسبو کم‌تر بود.
نتیجه‌گیری: تجویز آتورواستاتین با دوز بالا در طی 24 ساعت قبل از PCI انتخابی به‌طور مشخص و معنی‌داری انفارکتوس میوکارد در حین PCI انتخابی را کاهش می‌دهد.