دوره 67، شماره 10 - ( 10-1388 )                   جلد 67 شماره 10 صفحات 742-736 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani A, Raeeskarami S R, Akbrai Asbagh P, Oloomi Yazdi Z, Matloob R, Zamani N et al . Pediatric septic arthritis: a 10- year epidemiologic study in Imam Khomeini Hospital Complex. Tehran Univ Med J 2010; 67 (10) :736-742
زمانی علی، رئیس کرمی سیدرضا، اکبری‌اسبق پروین، علومی‌یزدی زهره، مطلوب رضا، زمانی نرگس و همکاران.. بررسی اپیدمیولوژیک آرتریت چرکی کودکان: مطالعه گذشته‌نگر ده ساله در 60 بیمار. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1388; 67 (10) :736-742

1- گروه کودکان، بیمارستان ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، azamani@tums.ac.ir
2- گروه کودکان، بیمارستان ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشجوی پزشکی، بیمارستان ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- گروه بهداشت مادر و کودک، مرکز تحقیقات مادر، جنین، نوزاد، بیمارستان ولیعصر، دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه و هدف : آرتریت چرکی عفونت حاد فضای مفصلی است شیوع واقعی آن مشخص نیست و یکی از اورژانس‌های طب اطفال می‌باشد. اکثر بیماران به‌علت تب، درد، تورم و محدودیت حرکت مفصلی و یا لنگیدن مراجعه می‌کنند. تاخیر در تشخیص و درمان صحیح ضمن طولانی‌کردن دوره درمان ممکن است منجر به عواقب ناگواری برای بیمار بشود. روش بررسی : این مطالعه مقطعی توصیفی گذشته‌نگر بوده که بر روی 60 بیمار یک ماهه تا 14 ساله که در طی سال‌های 1375 تا 1384در بخش اطفال بیمارستان امام‌خمینی بستری شده بودند، انجام شده است. تمام اطلاعات مربوط به بیماران از پرونده آنها استخراج، در فرم‌های مربوط ثبت و بررسی شد. یافته‌ها : تمام بیماران در زمان مراجعه درد و تورم مفصل، حدود 80%( 50 نفر) محدودیت حرکت مفصلی و 64%( 40 نفر) بیماران لنگیدن داشتند. 80%( 48 نفر) آنها تب داشته و در 80%( 48 نفر) بیماران یک مفصل و 20%( 12 نفر) چند مفصل درگیر بود. شایع‌ترین مفصل درگیر، مفصل هیپ 62%( 37 نفر) و صد در صد بیماران ESR بالا و CRP در 85%( 51 نفر) موارد مثبت بود. 8/65%( 39 نفر) بیماران لکوسیتوز داشتند. در میان 10 مورد میکروبی 6/65%( 16 نفر) موارد عامل میکروبی استاف‌اورئوس، 3/12%(سه نفر) کلبسیلا، 3/12%( سه نفر) استرپتوکوک پنومونیه، 1/4%( یک نفر) استرپتوکوک گروه b و 1/4%( یک نفر) هموفیلوس آنفولانزا تیپ b بود. بعد از چهار هفته درمان، ESR در 64%( 39 نفر) موارد و CRP در صد در صد موارد نرمال شد. نتیجه‌گیری : کودکانی که با شکایت تب و درد و محدودیت حرکت مفصلی یا لنگیدن مراجعه می‌کنند حتماً بایستی از نظر آرتریت سپتیک مورد بررسی قرارگیرند.

واژه‌های کلیدی: آرتریت چرکی، کودکان، درد، تورم، لنگیدن