دوره 67، شماره 10 - ( 10-1388 )                   جلد 67 شماره 10 صفحات 752-748 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alibakhshi A, Safari S, Ghaderi H, Aminian A, Jahangiri Y, MirJafari Daryasari S A. Omental torsion in acute abdomen: a case report. Tehran Univ Med J 2010; 67 (10) :748-752
‌علی‌‌بخشی عباس، صفری سعید، قادری حمید، امینیان علی، جهانگیری یسری، میرجعفری دریاسری سیده عادله. پیچ‌خوردگی امنتوم در درد حاد شکم: گزارش مورد . مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1388; 67 (10) :748-752

1- گروه جراحی عمومی، بیمارستان امام‌خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه جراحی عمومی، بیمارستان امام‌خمینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، hghaderi@razi.tums.ac.ir
3- دانشجوی پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه و هدف : تشخیص قبل از جراحی در مورد شکم حاد ضروری نیست بلکه مسوولیت اصلی جراح در برخورد با شکم حاد، تعیین نیاز به لاپاروتومی است. با این حال، در مورد پریتونیت‌های لوکالیزه‌ای مثل آپاندیسیت حاد، تابلوی بالینی و معاینه فیزیکی معمولاً آن قدر تشخیصی است که جراح را یکسره به سوی تشخیص نهایی هدایت می‌کند. از سوی دیگر، تشخیص‌های افتراقی آپاندیسیت حاد نیز بسیار فراوان و شایسته توجه هستند چرا که یافتن آپاندیس طبیعی در بیماری که با تشخیص آپاندیسیت حاد جراحی شده است، سرآغاز جستجو به دنبال سایر علل درد شکم است. در این میان، پیچ‌خوردگی امنتوم یک تشخیص نسبتاً نادر است که معمولاً دور از ذهن می‌ماند. با فکر کردن به این تشخیص و توجه به تظاهر تقریباً ثابت آن (خروج مایع سروزی- خونابه‌ای به محض گشودن صفاق) می‌توان مانع از تشخیص و درمان ناصحیح شد. معرفی بیمار : در این مقاله پسر بچه‌ای 9 ساله با شکم حاد معرفی می‌شود که با تشخیص آپاندیست جراحی شد و در نهایت پیچ‌خوردگی امنتوم علت درد شکم بود. نتیجه‌گیری : با آگاهی از این تشخیص و توجه به تظاهر تقریباً ثابت آن، می‌توان مانع از تشخیص و درمان ناصحیح شد.

متن کامل [DOC 195 kb]   (3311 دریافت)