دوره 71، شماره 8 - ( آبان 1392 )                   جلد 71 شماره 8 صفحات 508-502 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ragerdi Kashani I, Ansari M, Mehrannia K, Moazzemi K, Vardasbi Joybary S. Teratogenic effects of Origanum Vulgare extract in mice fetals. Tehran Univ Med J 2013; 71 (8) :502-508
راگردی کاشانی ایرج، انصاری محمد، مهران نیا کبری، معظمی کسری، ورداسبی جویباری صفورا. بررسی اثرات ناهنجاری‌زایی عصاره گیاه دارویی مرزنجوش بر جنین‌های موش سوری. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (8) :502-508

1- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، vardasbi@yahoo.com
زمینه و هدف: برخی مطالعات در زمینه تولیدمثل از تاثیر مثبت عصاره مرزنجوش به‌عنوان مکمل غذایی در کاهش مرگ و میر و بهبود باروری گزارش داده‌اند. در مقابل برخی مطالعات عنوان کرده‌اند که می‌توان از عصاره مرزنجوش جهت القاء سقط جنین استفاده کرد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر دوزهای مختلف عصاره مرزنجوش بر زنده مانی و ناهنجاری‌های ماکروسکوپیک در جنین موش سوری بود.
روش بررسی: در این مطالعه 24 سر موش Balb/c ماده با وزن تقریبی 30-25 گرم به چهار گروه تقسیم شدند. عصاره مرزنجوش تهیه و با غلظت‌های متفاوت (5/2، 5/12و 25 میلی‌گرم در آب مقطر) در حد فاصل روز شش تا روز 15 بارداری از طریق گاواژ دریافت کردند. شش موش به‌عنوان گروه کنترل فقط آب مقطر دریافت کردند. در روز 16 بارداری موش‌های مورد مطالعه به وسیله کلروفرم بیهوش و جنین‌ها از رحم خارج گردیده و با استفاده از رنگ‌آمیزی Alcian Blue، Alizarin Red S و پرتودهی میکروویو، ناهنجاری‌های مورفولوژیک و اسکلتی آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که دوز بالای عصاره مرزنجوش سبب کاهش معنادار میانگین تعداد جنین‌ها (05/0نتیجه‌گیری: احتمال دارد دوز بالای عصاره مرزنجوش سبب سقط و ناهنجاری در جنین مادران دریافت‌کننده آن ‌گردد.