دوره 71، شماره 9 - ( آذر 1392 )                   جلد 71 شماره 9 صفحات 608-603 | برگشت به فهرست نسخه ها

Daryanoosh F, Jafari H, Rahimi E, Mehrbani D, Soltani F. The effect of eight week interval acute training on plasma visfatin, TNF-α and IL-6 in rats: a brief report. Tehran Univ Med J 2013; 71 (9) :603-608
دریانوش فرهاد، جعفری حسین، رحیمی اسکندر، مهربانی داوود، سلطانی فیروز. تأثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید بر سطوح ویسفاتین پلاسما، فاکتور نکروز تومور آلفا و اینترلوکین 6 در موش‌های ماده: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (9) :603-608

1- دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شیراز
2- گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شیراز ، physio.shirazu@yahoo.com
3- گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز
4- دانشگاه علوم پزشکی شیراز
5- گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شیراز

زمینه و هدف: آدیپوکین‌ها پپتیدهایی هستند که بر متابولیسم انرژی کل بدن تاثیر می‌گذارند. دانش ما درباره تغییرات ویسفاتین، IL-6 و TNF-α به‌دنبال یک فعالیت ورزشی تناوبی شدید اندک است.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، 45 سر موش ماده نژاد اسپراگوداولی به‌طور تصادفی به سه گروه مساوی پیش‌آزمون، کنترل و تمرینی تقسیم شدند. برنامه تمرینی تناوبی شامل دویدن بر روی تردمیل، به‌صورت سه جلسه   در هفته به‌مدت هشت هفته انجام گرفت. نمونه‌های خونی گرفته شد و تست‌های الایزا و تحلیل واریانس صورت گرفت.
یافته‌ها: تمرینات تناوبی شدید باعث کاهش معناداری در سطوح پلاسمایی ویسفاتین (036/0P=)، IL-6 (009/0P=) و TNF-α (022/0P=) در بین گروه‌ها گردید. همبستگی معناداری بین تغییرات ویسفاتین و TNF-α (062/0P=)، ویسفاتین و IL-6 (103/0P=) و TNF-α و IL-6 (385/0P=) مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: احتمالا تغییرات TNF-α و IL-6 با شدت و مدت فعالیت در ارتباط است و عواملی به‌جز کاهش وزن، در کاهش ویسفاتین پلاسما موثر هستند. از این رو کاهش این آدیپوکین‌ها می‌تواند باعث کاهش بیماری‌های متابولیکی شود.

نوع مطالعه: گزارش كوتاه |