دوره 71، شماره 9 - ( آذر 1392 )                   جلد 71 شماره 9 صفحات 616-613 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sargolzaei Aval F, Hedayatpour A. A rare anatomical variation of the palmar vascular pattern: a case report. Tehran Univ Med J 2013; 71 (9) :613-616
سرگلزائی اول فریدون، هدایت‌پور عظیم. گزارش یک مورد کمیاب در الگوی خون‌رسانی کف دست: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (9) :613-616

1- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ، fsargolzaei@yahoo.com
2- دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه: آناتومی قوس‌های خونی کف دست و گوناگونی‌های موجود در آن‌ها یکی‌از نواحی بغرنج برای جراحان ترمیمی است.
معرفی مورد: در طی تشریح یک جسد مرد، گوناگونی کمیابی در الگوی خون‌رسانی کف دست راست وی مشاهده شد. در این جسد، قوس کف دستی سطحی، به‌طور ناقص و فقط توسط شاخه سطحی شریان اولنار و بدون   مشارکت شاخه کف دستی سطحی شریان رادیال تشکیل شده بود. از این قوس در ابتدا فقط یک شریان انگشتی    کف دستی مشترک جدا شده بود. این قوس سپس به‌صورت یک تنه که از آن شریان‌های شست و اشاره  منشعب شده‌اند، پایان یافته بود. در غیاب دومین و سومین شریان کف دستی مشترک، دومین و سومین شریان متاکارپال کف دستی، وارد فضاهای بین انگشتی مربوطه گشته و سطوح مجاور انگشتان مربوطه را خون‌دهی کردند.
نتیجه‌گیری: آشنایی با تنوع الگوهای شریانی کف دست، به‌عنوان یک منبع اطلاعاتی مهم برای جراحان ترمیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |