دوره 70، شماره 11 - ( 11-1391 )                   جلد 70 شماره 11 صفحات 734-729 | برگشت به فهرست نسخه ها

N K, S N, A T, Y G. Prevalence of streptococcus group B in tracheal tube secretions of neonates with respiratory distress: a brief report. Tehran Univ Med J 2013; 70 (11) :729-734
خسروی نسترن، نوربخش ثمیله، طباطبایی آذردخت، قوامی یاسر. شیوع کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه ب در ترشحات لوله تراشه نوزادان مبتلا به دیسترس تنفسی: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (11) :729-734

1- مجتمع رسول اکرم، مرکز تحقیقات بیمار یهای عفونی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مجتمع رسول اکرم، مرکز تحقیقات بیمار یهای عفونی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، samileh_noorbakhsh@yahoo.com
3- مجتمع رسول اکرم، مرکز تحقیقات بیمار یهای عفونی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: عفونت استرپتوکوک گروه ب در نوزادان دیسترس تنفسی، پنومونی، مننژیت و استئومیلیت ایجاد می‌کند. هدف تعیین شیوع کلونیزاسیون استرپتوکوک گروه ب در لوله تراشه نوزادان بود.
روش بررسی: این مطالعه مشاهده‌ای تحلیلی طی سال‌های 90-1388 در مجتمع رسول اکرم بر روی 33 نوزاد که به‌علت دیسترس تنفسی لوله‌گذاری شده بودند، انجام شد. کشت لوله تراشه ابتدا در محیط Todd-Hewitt broth و سپس آگار خونی 5% گوسفند کشت داده شد. مقایسه متغیرهای کیفی با آزمون‌های آماری به‌عمل آمد.
یافته‌ها: استرپتوکوک گروه ب در سه مورد (1/9%) و سایر ارگانیسم‌ها در چهار مورد (1/12%) مثبت شد. کشت مثبت استرپتوکوک گروه ب با جنسیت نوزاد، نوع زایمان، پارگی زودرس کیسه آب ارتباط معنی‌داری نداشت.
نتیجه‌گیری: کشت مثبت در 9% نوزادان مبتلا به دیسترس تنفسی مشابه کلونیزاسیون مادران حامله ایرانی است. اما این میزان ابتلا نشان‌دهنده درصد بسیار بالاتر کلونیزاسیون مادران حامله است.

متن کامل [PDF 340 kb]   (1957 دریافت)