دوره 72، شماره 1 - ( فروردین 1393 )                   جلد 72 شماره 1 صفحات 45-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yavarian J, Shafiei Jandaghi N Z, Rezeai F, Mokhtari Azad T. Adamantane and Neuraminidase resistant influenza A/H3N2 isolated in Iran from 2005 to 2013. Tehran Univ Med J 2014; 72 (1) :40-45
یاوریان ژیلا، شفیعی جندقی نازنین زهرا، رضایی فرهاد، مختاری آزاد طلعت. بررسی روند مقاومت ویروس‌های آنفلوانزای A/H3N2 به داروهای آدامانتین و مهار‌کننده نورامینیداز طی هشت سال در ایران. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (1) :40-45

1- گروه ویروس‌شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه ویروس‌شناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mokhtari@tums.ac.ir
زمینه و هدف: ویروس‌های آنفلوانزا یکی‌از مهم‌ترین عوامل ایجاد‌کننده بیماری‌های تنفسی و مسئول ایجاد اپیدمی و پاندمی با توانایی بیماری‌زایی و مرگ و میر بالا هستند. واکسیناسیون و داروهای ضد ویروسی تنها روش موجود جهت پیشگیری و کنترل عفونت‌های ناشی‌از ویروس‌های آنفلوانزا می‌باشند. به‌هنگام وقوع یک اپیدمی و یا پاندمی تا زمان تولید واکسن موثر، داروهای ضد ویروسی به‌عنوان اولین قدم جهت پیشگیری و درمان به‌کار می‌روند. آدامانتین‌ها و داروهای مهارکننده نورامینیداز داروهای ضد ویروس‌های آنفلوانزا می‌باشند. به‌علت افزایش مقاومت به این داروها این مطالعه با هدف بررسی وضعیت مقاومت دارویی ویروس‌های آنفلوانزای A/H3N2 از سال 1385 تا 1392 در ایران انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 50 نمونه ویروس آنفلوانزای A/H3N2 جدا شده از کشت سلول مورد بررسی قرار گرفت. بدین‌منظور به‌دنبال استخراج RNA، RT-PCR بر روی ژن‌های M و NA انجام گرفت و محصولات PCR تعیین توالی شدند تا تغییرات مربوط به مقاومت دارویی مورد بررسی قرار گیرند. یافته‌ها: از بین 50 نمونه بررسی‌شده در طی هشت سال متوالی تمام ویروس‌های A/H3N2 به‌غیر از چهار نمونه مربوط به سال‌های 1385 و 1386 در ژن M2 حاوی موتاسیون S31N بوده ولی در ژن NA موتاسیون‌های K292R، E119V و N294S که نشانگر مقاومت دارویی هستند، مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ویروس‌های A/H3N2 در حال گردش به داروهای آدامانتین مقاوم و به داروهای مهارکننده نورامینیداز حساس هستند. ادامه این مطالعه و هم‌چنین بررسی وضعیت مقاومت دارویی ویروس‌های آنفلوانزای A/H1N1 و B توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 321 kb]   (1902 دریافت)