دوره 70، شماره 11 - ( 11-1391 )                   جلد 70 شماره 11 صفحات 744-741 | برگشت به فهرست نسخه ها

H H, Gh S, F A A. Warthin-like papillary thyroid carcinoma: a case report. Tehran Univ Med J 2013; 70 (11) :741-744
حائری هایده، شاکر غزاله، اسدی آملی فهیمه. کارسینوم پاپیلری تیرویید مشابه تومور وارتین: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (11) :741-744

1- گروه پاتولوژی، انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه پاتولوژی، انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، shaker.gh@gmail.com
3- گروه پاتولوژی بیمارستان فارابی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه: کارسینوم پاپیلری شبه‌وارتین نوع نادری از کارسینوم پاپیلری تیرویید است. نمای آن شامل ساختارهای پاپیلری پوشیده از سلول‌های تومورال انکوسیتیک دارای هسته‌های با خصوصیات کارسینوم پاپیلری به‌همراه ارتشاح لنفوپلاسماسیتی در محور فیبرو-همبندی می‌باشد. نام‌گذاری این تومور ناشی از تشابه آن با تومور وارتین غدد بزاقی می‌باشد.
معرفی بیمار: در این گزارش موردی از کارسینوم پاپیلری مشابه تومور وارتین را در آقای 54 ساله با توده دو طرفه تیرویید معرفی می‌نماییم. در بررسی هیستوپاتولوژیک پاپیلاهای مفروش از سلول‌های ائوزینوفیلیک با هسته‌های شیشه مات و شیاردار به‌همراه ارتشاح لنفوپلاسماسیتی محور فیبرو-همبندی مشاهده گردید.
نتیجه‌گیری: کارسینوم پاپیلری شبه تومور وارتین ممکن است با ضایعات خوش‌خیم مثل تیروییدیت هاشیموتو، تومور با سلول‌های هرتلی و کارسینوم پاپیلری از نوع سلول بلند اشتباه گردد. پی‌گیری موارد گزارش شده پیشنهاد‌دهنده این امر است که این تومورها رفتاری همانند کارسینوم پاپیلری معمولی دارند.