دوره 72، شماره 3 - ( خرداد 1393 )                   جلد 72 شماره 3 صفحات 154-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sarzaeem M, Shayan N, Bagheri J, Jebelli M, Mandegar M. Low dose Colchicine in prevention of atrial fibrillation after coronary artery bypass graft: a double blind clinical trial. Tehran Univ Med J 2014; 72 (3) :147-154
سرزعیم محمودرضا، شایان نسیم، باقری جمشید، جبلی محمد، ماندگار محمدحسین. بررسی تأثیر کلشی‌سین خوراکی با دوز کم در کاهش بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از عمل جراحی بای‌پس کرونری: کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (3) :147-154

1- گروه جراحی قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات پیوند و جراحی قلب، بیمارستان دکتر شریعتی ، nsm_shayan@yahoo.com
زمینه و هدف: بروز فیبریلاسیون دهلیزی با افزایش پاسخ التهابی بعد از عمل جراحی قلب مرتبط می‌باشد که به‌طور قابل‌توجهی با درمان‌های ضد التهابی کاهش یافته است. پژوهش حاضر با هدف تجویز کلشی‌سین به‌عنوان روشی جهت کاهش بروز فیبریلاسیون دهلیزی بعد از عمل بای‌پس کرونری انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی موازی دوسوکور، 216 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر که تحت عمل جراحی CABG قرار گرفتند با استفاده از جدول اعداد تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد جهت دریافت دارونما یا کلشی‌سین تقسیم شدند. گروه مداخله شب قبل‌از عمل و صبح روز عمل mg 1 قرص کلشی‌سین دریافت کردند. این دارو بعد از جراحی، با دوز mg 5/0، دو بار در روز تا پنج روز ادامه یافت. پس‌از عمل دو گروه از نظر پیامدهای مهم مطالعه به‌خصوص بروز آریتمی، مدت زمان بستری در ICU و مدت زمان بستری در بیمارستان مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. یافته‌ها: تعداد 156 مرد و 60 زن با میانگین سنی (3/9±)9/59 سال در دو گروه دریافت‌کننده کلشی‌سین و دارونما (هر یک شامل 108 بیمار) وارد مطالعه شدند. شیوع فیبریلاسیون دهلیزی پس‌از عمل CABG در گروه کلشی‌سین، 8/14% و در گروه شاهد 6/30% بود (006/0P=). مدت زمان بستری در ICU در گروه کلشی‌سین، 3/1±4/2 روز در مقابل 5/1±1/3 روز در گروه شاهد (001/0P<) و مدت زمان بستری در بیمارستان در گروه کلشی‌سین، 5/1±6/6 روز در مقابل 0/2±1/8 روز در گروه شاهد بود (001/0P<). نتیجه‌گیری: کلشی‌سین دارویی مؤثر در پیشگیری از بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس‌از عمل بای‌پس کرونری می‌باشد.