دوره 72، شماره 4 - ( تیر 1393 )                   جلد 72 شماره 4 صفحات 228-222 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadati L, Golchini E, Pazouki A, Jesmi F, Pishgahroudsari M. Effect of preoperative education on recovery time of laparoscopic cholecystectomy: a randomized clinical trial. Tehran Univ Med J 2014; 72 (4) :222-228
ساداتی لیلا، گلچینی احسان، پازوکی عبدالرضا، جسمی فاطمه، پیشگاه رودسری محدثه. تاثیر آموزش به بیماران قبل از جراحی بر مدت زمان بازگشت از بیهوشی در بیماران لاپاراسکوپیک کوله‌سیستکتومی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (4) :222-228

1- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی البرز
2- گروه آناتومی،دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- بیمارستان رسول اکرم (ص)، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، research_center88@yahoo.com
4- بیمارستان رسول اکرم (ص)، دانشگاه علوم پزشکی ایران
زمینه و هدف: جراحی لاپاراسکوپی به دلیل مزیت‌های فراوان جایگزین روش سنتی شده است. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر آموزش به بیماران کاندید جراحی کوله‌سیستکتومی با روش لاپاراسکوپی در مرحله‌ی پیش از عمل بر مدت زمان بازگشت از بیهوشی در اتاق بهبودی انجام شد. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی در دو بیمارستان شهر کرج طی سال‌های 1390-1389 انجام شد. نمونه‌های پژوهش 100 بیمار زن کاندید جراحی کوله‌سیستکتومی که به شکل تصادفی به دو گروه مساوی 50 نفره تقسیم شدند. به گروه مداخله در مورد شرایط اتاق عمل، تجهیزات، روش بیهوشی، پروسیجر جراحی و نقش بیمار در امر مراقبت از خود در مرحله‌ی بازگشت از بیهوشی آموزش داده شد. گروه کنترل، به‌طور روتین پذیرش شده و به اتاق عمل فرستاده شدند. مدت زمان بازگشت از بیهوشی با استفاده از تکمیل چک لیست آلدرت و کسب نمره‌ی 9 در این مقیاس و بروز تهوع بیماران پس از ریکاوری اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: در ارزیابی وضعیت بیماران در واحد ریکاوری، میانگین مدت زمان رسیدن به نمره 9 از معیار آلدرت در گروه کنترل، 44/5±66/29 در حالی‌که میانگین این مدت زمان در گروه مداخله 87/3±04/18 دقیقه بود (000/0P=). 10 بیمار (20%) از گروه کنترل، بعد از ریکاوری تهوع را تجربه کردند در حالی این تعداد در گروه مداخله تنها سه بیمار (6%) بود (992/0-066/0: 95%CI) 255/0OR=، 037/0P=). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه، موید اثر مثبت آموزش قبل از عمل بر مدت زمان بازگشت از بیهوشی در بیماران بود. از این‌روی توصیه می‌شود تمامی بیماران تحت لاپاراسکوپی قبل از عمل تحت آموزش و اطلاع رسانی قرار گیرند.