دوره 72، شماره 4 - ( تیر 1393 )                   جلد 72 شماره 4 صفحات 267-263 | برگشت به فهرست نسخه ها

Beiranvand R, Ghalavandi S, Delpisheh A, Sayemiri K, Salmanzadeh S. Epidemiology of Tuberculosis in south-west of Iran: a brief report. Tehran Univ Med J 2014; 72 (4) :263-267
بیرانوند رضا، قلاوندی شهناز، دل پیشه علی، سایه میری کوروش، سلمان‌زاده شکرالله. بررسی اپیدمیولوژیک بیماری سل در جنوب غربی ایران: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (4) :263-267

1- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام
2- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
3- دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، alidelpisheh@yahoo.com
4- مرکز پیشگیری از آسیب‌های روانی- اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام
5- مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
زمینه و هدف: بیماری سل شایع‌ترین علت مرگ ناشی از بیماری‌های تک عاملی عفونی در دنیا است و از نظر بارجهانی بیماری (Disability-Adjusted Life Years, DALY)، در رتبه دهم قرار دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اپیدمیولوژیک بیماری سل اجرا گردید. روش بررسی: در این مطالعه گذشته‌نگر توصیفی- تحلیلی در استان خوزستان طی سال‌های 1384 تا1391، پرونده 6363 بیمار مبتلا به سل با روش سرشماری بررسی شد. با استفاده از نرم‌افزار TB Register متغیرهای دموگرافیک و اطلاعات اپیدمیولوژیک و بالینی ثبت گردید و از طریق نرم‌افزار SPSS ویراست 16 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند. یافته‌ها: میانگین سن بیماران 18±3/39 سال بود که میانگین سن زنان به طور متوسط 1/2 سال از مردان بیشتر بود (0001/0P=). از کل بیماران 7/75% مبتلا به سل ریوی و 7/2% آلوده به HIV بودند. روند تغییرات میزان بروز سل در سال‌های مورد مطالعه معنادار بود (05/0>P). نتیجه‌گیری: ابتلای همزمان عفونت HIV و بیماری سل در جنوب غربی ایران شیوع بالایی دارد. غربالگری، آموزش و اقدامات پیشگیرانه جهت کنترل بیماری سل توصیه می‌شود.
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |