دوره 66، شماره 3 - ( 3-1387 )                   جلد 66 شماره 3 صفحات 227-221 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafari Z, Ashayeri H, Ahmadi P, Motesadi M. Auditory neuropathy in two patients with generalized neuropathic disorder: a case report. Tehran Univ Med J 2008; 66 (3) :221-227
زهرا جعفری ، حسن‌عشایری ، پریچهر احمدی ، مسعود متصدی‌زرندی . نوروپاتی شنوایی در دو بیمار مبتلا به نوروپاتی عمومی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1387; 66 (3) :221-227

نوروپاتی شنوایی غالبا˝ بخشی از یک نوروپاتی عمومی است. به‌طوری‌که حدود 30 تا 40 درصد از کل موارد نوروپاتی شنوایی و تقریبا˝ 80 درصد از بیماران علامت‌دار مبتلا به اختلالات نوروپاتی عمومی در سنین بالای 15 سال را شامل می‌شود. در مقاله حاضر، نتایج ارزیابی راه‌های شنوایی در دو جوان مبتلا به نوروپاتی عمومی، بحث شده است.

معرفی مورد: بیماران، دو برادر 26 (بیمار اول) و 17 (بیمار دوم) ساله با تشخیص پلی نوروپاتی آکسونو- میلینی منتشر بودند که علایم هر دو با کاهش درک گفتار و مشکلات حرکتی از سن 12 سالگی آغاز شده و با گذشت زمان پیشرفت کرده بود. برای تایید وجود نوروپاتی شنوایی در این بیماران، به نتایج آزمایش‌های شنوایی رفتاری، الکتروآکوستیک و پاسخ‌های برانگیخته شنوایی استناد شد.

نتیجه‌گیری: با انجام یک مجموعه آزمایش‌های شنوایی می‌توان نوروپاتی شنوایی را از دیگر اختلالات درک شنوایی تشخیص داد. در این بیماران همواره باید احتمال وجود نوروپاتی عمومی را در نظر داشت.