دوره 66، شماره 2 - ( 2-1387 )                   جلد 66 شماره 2 صفحات 84-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Omranipour R. Inguinal sentinel lymph node biopsy with only blue dye in lower extremity malignant melanoma. Tehran Univ Med J 2008; 66 (2) :80-84
رامش عمرانی‌پور . بیوپسی غده لنفاوی نگهبان کشاله ران فقط با ایزوسولفان بلو در ملانوم بدخیم اندام تحتانی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1387; 66 (2) :80-84

چکیده:   (19069 مشاهده)

هدف از مطالعه فوق ارزیابی صحت بیوپسی غده لنفاوی نگهبان به‌وسیله تزریق ایزوسولفان بلو با حذف تزریق همزمان رادیوایزوتوپ در اطراف ملانوم بدخیم اندام تحتانی است.

روش بررسی: 30 بیمار مبتلا به ملانوم بدخیم اندام تحتانی مرحله یک و دو که در سال‌های 1382 تا 1385 جهت جراحی رادیکال ارجاع شدند وارد مطالعه شدند. تشخیص بیماری در کلیه بیماران با بیوپسی ضایعه اثبات شد و ضخامت ضایعه در اغلب بیماران بین یک تا چهار میلی‌متر بود. بیماران عاری از هر نوع درگیری غدد لنفاوی و یا متاستاز دوردست بودند. بیوپسی غده لنفاوی نگهبان با تزریق ایزوسولفان بلوPatent Blue Dye (P.B.D) در اطراف ضایعه یا اسکار بیوپسی انجام شد و بلافاصله پس از یافتن غدد لنفاوی نگهبان، دیسکسیون کامل غدد لنفاوی کشاله ران انجام شد. غده لنفاوی نگهبان در کلیه بیماران یافت شد و به‌وسیله رنگ‌آمیزی هماتوکسیسین- ائوزین و بررسی ایمنوهیستوشیمی ارزیابی گردید.

یافته‌ها: کلا 48 غده لنفاوی نگهبان و 195 غده لنفاوی غیرنگهبان برداشته شد که از این تعداد 19 غده لنفاوی نگهبان در 13(47%) بیمار متاستاتیک بودند. در این بیماران سایر غدد لنفاوی کشاله ران نیز درگیری داشتند. در 17 بیمار باقیمانده هم غده لنفاوی نگهبان و هم غدد لنفاوی کشاله ران عاری از بیماری بودند.

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد کاربرد ایزوسولفان بلو به تنهایی برای یافتن غده لنفاوی نگهبان کشاله ران در ملانوم‌های بدخیم اندام تحتانی کافی باشد.

واژه‌های کلیدی: غده لنفاوی نگهبان، بیوپسی