دوره 72، شماره 8 - ( آبان 1393 )                   جلد 72 شماره 8 صفحات 569-564 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ehsani A H, Gholamali F, Hosseini M S, Nouri M, Noormohammadpour P. Nail involvement in mycosis fungoides: brief report. Tehran Univ Med J 2014; 72 (8) :564-569
احسانی امیر هوشنگ، غلامعلی فاطمه، حسینی محبوبه سادات، نوری مژگان، نورمحمدپور پدرام. تغییرات ناخنی در بیماری مایکوزیس فونگوییدس: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (8) :564-569

1- گروه پوست، مرکز تحقیقات بیماری‌های تاولی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
2- گروه غدد داخلی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله
3- گروه پوست، مرکز تحقیقات بیماری‌های تاولی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران ، normohamad@razi.tums.ac.ir
زمینه و هدف: بیماری Mycosis Fungoides (MF) نوعی از لنفوم‌های پوستی با درگیری‌های متنوع پوست و ضمایم آن است. هدف از این مطالعه بررسی انواع درگیری ناخنی و شیوع هر یک در بیماران مبتلا بود. روش بررسی: در یک پژوهش مقطعی، بیماران با تشخیص بالینی MF و تایید آسیب‌شناسی مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های پوست، پیگیری، پرتودرمانی و بیماران بستری در بیمارستان رازی در سال 1390 (از فروردین تا اسفند 1390) و پس از دریافت فرم رضایت آگاهانه توسط پژوهشگران مطالعه مورد معاینه دقیق پوست و ناخن قرار گرفتند و انواع تغییرات ناخنی مشاهده شده در پرسشنامه‌های مخصوص ثبت گردید. یافته‌ها: در کل 60 بیمار مبتلا به MF در بازه زمانی مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران 3/187/49 بوده است. 28 بیمار (7/46%) مرد بودند و 32 مورد (3/53%) زن بودند. 18 بیمار (30%) درگیری ناخنی داشتند که در مردان دو برابر شایع‌تر بود (12 مرد و شش زن بودند). ارتباط معناداری میان وجود درگیری ناخن و سن (49/0P=)، جنس (62/0P=)، مدت ابتلا به بیماری (76/0P=) و نوع درمان انجام شده (34/0P=) پیدا نشد. نتیجه‌گیری: درگیری ناخنی جزو موارد شایع در بیماران مبتلا به MF به شمار می‌رود گرچه ارتباطی با مشخصات دموگرافیک بیماری ندارد.
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |