دوره 72، شماره 9 - ( آذر 1393 )                   جلد 72 شماره 9 صفحات 642-638 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mottaghi B, Safaralizadeh R, Jabbarpour Bonyadi M, Latifi-Navid S, Somi M H, Mahdavi M. Relationship of Helicobacter pylori vacA i1 and i2 alleles with gastric cancer risk, Iran: brief report. Tehran Univ Med J 2014; 72 (9) :638-642
متقی بتول، صفرعلیزاده رضا، جبارپور بنیادی مرتضی، لطیفی نوید سعید، صومی محمد‌حسین، مهدوی مجید. ارتباط آلل‌های i1 و i2 ژن vacA هلیکوباکترپیلوری با خطر بروز سرطان معده: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (9) :638-642

1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز ، safaralizadeh@tabrizu.ac.ir
3- گروه زیست‌شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی
4- مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
زمینه و هدف: با توجه به تنوع ژنومی سویه‌های مختلف هلیکوباکترپیلوری و ارتباط این ژن‌ها با بیماری‌های مختلف دستگاه گوارش تصمیم گرفتیم تا فراوانی آلل‌های i1 و i2 ژن vacA را در هلیکوباکترپیلوری‌های جدا شده از بیماران و ارتباط این ژنوتیپ‌ها را با بیماری‌های زخم معده و آدنوکارسینوما بررسی کنیم. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، 89 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه‌ها از شهریور سال 1391 تا خرداد سال 1392 از بیمارستان‌های امام‌رضا (ع) و شهید مدنی تبریز جمع‌آوری شدند. با استفاده از واکنش زنجیره‌ای پلیمراز فراوانی آلل‌های i1 و i2 مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: آنالیز رگرسیون چندگانه خطی و لجستیک ارتباط شدید بین آلل i1 ژن vacA و سرطان معده را تایید کرد. در مقابل، ارتباط معناداری بین آلل‌های ناحیه i و خطر بروز زخم معده مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: آلل i1 ژن vacA هلیکوباکترپیلوری را به‌عنوان پیشگویی در سرطان معده می‌توان شناخت.
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |