دوره 66، شماره 2 - ( 2-1387 )                   جلد 66 شماره 2 صفحات 130-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khalili M, Atapour M, Aali S, Azizollahi GA, Azizollahi S. Frequency of Chlamydia trachomatis in genital specimens: kerman city, PCR method. Tehran Univ Med J 2008; 66 (2) :127-130
محمد خلیلی ، منیژه عطاپور ، بی‌بی‌شهناز عالی ، غلام‌عباس عزیزاللهی ، سعید عزیزاللهی . فراوانی کلامیدیا تراکوماتیس در نمونه‌های تناسلی شهر کرمان با روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR). مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1387; 66 (2) :127-130

کلامیدیا تراکوماتیس یک باکتری داخل سلولی اجباری است و به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین عوامل بیماری‌های مقاربتی قلمداد می‌گردد. اصلی‌ترین تظاهرات بالینی عفونت با کلامیدیا تراکوماتیس اورتریت و سرویسیت است. از بین روش‌های مرسوم در تشخیص باکتری کلامیدیاتراکوماتیس، روش‌های مبتنی بر تشخیص اسید نوکلئیک مانند PCR، به‌خاطر حساسیت و ویژگی بسیار بالا، از مقبولیت بیشتری برخوردارند. هدف از این مطالعه تشخیص فراوانی کلامیدیاتراکوماتیس در نمونه‌های تناسلی اخذ شده در شهر کرمان با روش PCR بود.

روش بررسی: برای انجام مطالعه 130 نمونه تناسلی توسط پزشکان متخصص مشتمل بر 64 نمونه اندوسرویکال و 66 نمونه اورترال به ترتیب از موارد سرویسیت و اورتریت اخذ گردید و با تست PCR فراوانی باکتری کلامیدیا تراکوماتیس مورد ارزیابی قرارگرفت.
یافته‌ها: 2/9% از نمونه‌ها از نظر کلامیدیاتراکوماتیس مثبت تشخیص داده شد که از این میان، در چهار نمونه (25/6%) از 64 نمونه سرویست و هشت نمونه (1/12%) از 66 نمونه مردان با علائم اورتریت با روش PCR کلامیدیا تراکوماتیس تشخیص داده شد.

نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که این باکتری می‌تواند به‌عنوان یکی از عوامل بیماری‌های مقاربتی در شهر کرمان مطرح باشد و خصوصا در نمونه‌های اورتریت مردان در موارد مثبت باید درمان به موقع و اطلاع‌رسانی در جهت ممانعت از انتقال آن به شریک جنسی داده شود.