نیکبخت روشن، مسیحی سارا، پورمطرود الهام، راستی آفرین. نمای هیستروسکوپیک حفره رحم بعد از حاملگی طبیعی و حاملگی با پارگی زودرس پردههای جنینی . مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (10) :674-680
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-6459-fa.html
1- گروه زنان و زایمان، مرکز تحقیقات باروری و ناباروری و سلامت جنین، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز ، rosnikba@yahoo.com
2- گروه زنان و زایمان، مرکز تحقیقات باروری و ناباروری و سلامت جنین، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز
3- گروه زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور، اهواز
چکیده: (7104 مشاهده)
زمینه و هدف: ناهنجاریهای رحم یکی از عوامل خطر برای زایمان زودرس، پارگی زودرس پردههای جنینی و عوارض حاملگی میباشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط پارگی پرهترم پردههای جنینی Preterm Premature Rupture of Membranes (PPROM) با ناهنجاریهای حفره رحم بر اساس نمای هیستروسکوپی میباشد.
روش بررسی: در این مطالعه مورد- شاهدی، پس از انجام مطالعه پایلوت، ابتدا در مدت یک سال (1390) تعداد 66 زن بارداری که به علت پارگی پردههای جنینی بین هفتههای 14 تا 37 حاملگی، به بیمارستان امام خمینی (ره) و رازی شهرستان اهواز مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. سپس حداقل شش هفته پس از زایمان یا سقط، تحت هیستروسکوپی قرار گرفتند. یافتههای بهدست آمده با گروه شاهد که شامل 66 زن با حداقل یک بارداری موفقیتآمیز درگذشته بودند و به علتهای دیگر (بهجز پارگی زودرس پردههای جنینی، سابقه نازایی ثانویه و سقط مکرر) تحت هیستروسکوپی تشخیصی یا درمانی قرار گرفته بودند، مقایسه شدند.
یافتهها: در مجموع فراوانی آنومالی حفره رحم در گروه مورد 12/12% و در گروه شاهد 3% بود. وجود آنومالی حفره رحمی در زنانی که دچار PPROM شدند نسبت به زنانی که حاملگی نرمال داشتند، بیشتر بود (63/21-9/0: 95%CI، 4/41=OR) (0001/0P<). در این مطالعه، 3% از بیماران در گروه مورد نمای رحمی تعریف نشده داشتند.
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای این پژوهش آنومالی رحمی در زنان با سابقه PPROM تقریبا چهار برابر حاملگیهای نرمال بود. بنابراین پیشنهاد میشود تا پیش از اقدام به بارداری در این زنان هیستروسکوپی انجام شود تا بتوان با شناسایی موارد آنومالی، در حد امکان عوارض مادری و جنینی مرتبط و تولد نوزادان نارس را کاهش داد.