دوره 72، شماره 12 - ( اسفند 1393 )                   جلد 72 شماره 12 صفحات 864-860 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hemmati H R, Sadat-Hashemi M, Ghorbani R, Jafari T. Closed suction drainage using Lichtenstein technique in preventing wound complications following inguinal hernioplasty: brief report . Tehran Univ Med J 2015; 72 (12) :860-864
همتی حمیدرضا، سادات هاشمی سید مهدی، قربانی راهب، جعفری تورج. بررسی اثر درناژ بسته در پیشگیری از عوارض زخم هرنیوپلاستی اینگوینال با استفاده از پروتز: گزارش کوتاه . مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (12) :860-864

1- گروه جراحی توراکس، بیمارستان کوثر، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
2- آمار زیستی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
3- آمار زیستی، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، r_ghorbani@semums.ac.ir
4- پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
زمینه و هدف: یکی از روش‌های شایع درمان فتق اینگوینال ترمیم با پروتز به روش Lichtenstein می‌باشد. برای جلوگیری از تولید و یا تخلیه سریع سروما، برخی جراحان موافق تعبیه درن مکشی بسته و برخی دیگر با آن موافق نیستند. روش بررسی: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، 42 بیمار کاندید ترمیم فتق اینگوینال به روش Lichtenstein در بیمارستان امیرالمومنین (ع) سمنان از بهمن 1389 تا اسفند 1390، به‌طور تصادفی به دو گروه با و بدون استفاده از درن ساکشن بسته تقسیم شدند. بیماران 24 ساعت، 7-4 روز و 15-10 روز پس از عمل از نظر تشکیل سروما، هماتوم و عفونت زخم ویزیت شدند. یافته‌ها: 24 ساعت و نیز 7-4 روز پس از عمل، سروما، هماتوما و عفونت زخم در هیچ یک از دو گروه مشاهده نشد. تنها 15-10 روز پس از عمل یک مورد عفونت زخم در گروه با درن مشاهده گردید (99/0=P). نتیجه‌گیری: برای جلوگیری از ایجاد عوارض درن، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک، افزایش مدت بستری ، بهتر است در این نوع جراحی از درن استفاده نشود.
متن کامل [PDF 246 kb]   (2005 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |