دوره 73، شماره 4 - ( تیر 1394 )                   جلد 73 شماره 4 صفحات 302-297 | برگشت به فهرست نسخه ها

Motamedifar M, Mansury D, Sedigh Ebrahim-Saraie H, Sarvari J. Comparison of phenotypic detection of extended spectrum beta-lactamases using the E-test ESBL and combined disk method clinical isolates of Klebsiella pneumoniae: brief report. Tehran Univ Med J 2015; 73 (4) :297-302
معتمدی‌فر محمد، منصوری داود، صدیق ابراهیم سرایی هادی، سروری جمال. مقایسه تشخیص فنوتیپی آنزیم‌های بتالاکتاماز وسیع‌طیف با استفاده از E-test ESBL و Combined disk method در ﻛﻠﺒﺴﻴﻼ ﭘﻨﻮﻣﻮﻧﻴﻪ: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (4) :297-302

1- گروه باکتری و ویروس‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران. مرکز تحقیقات ایدز، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز،
2- گروه باکتری و ویروس‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
3- گروه باکتری و ویروس‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
زمینه و هدف: تولید پنی‌سیلینازها و دیگر آنزیم‌های بتالاکتاماز اصلی‌ترین مکانیسم مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های بتالاکتام در بین خانواده انتروباکتریاسه است. هدف مطالعه مقایسه تشخیص آنزیم‌های بتالاکتاماز وسیع‌طیف با استفاده از دو روش فنوتیپی در ایزوله‌های ﻛﻠﺒﺴﻴﻼ ﭘﻨﻮﻣﻮﻧﻴﻪ بود. روش بررسی: در یک مطالعه مقطعی 144 ایزوله کلبسیلا پنومونیه از نمونه‌های بالینی در یک دوره شش ماهه از آذر سال 1391 در شیراز ایزوله و شناسایی شدند. تست حساسیت آنتی‌بیوتیکی و بررسی تولید آنزیم‌های بتالاکتاماز به روش E-test ESBL و Combined disk method مورد بررسی قرارگرفت. یافته‌ها: مجموعا 38 ایزوله تولیدکننده ESBL به‌کمک روش E-test ESBL سفتازیدیم شناسایی شدند. به‌کمک دیسک‌های ترکیبی سفتازیدیم/کلاوولانیک اسید، سفوتاکسیم/کلاوولانیک اسید وسفپودکسیم/کلاوولانیک اسید به ترتیب 35، 34 و 31 ایزوله مولد بتالاکتاماز شناسایی شدند. نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای باکتری‌های مولد ESBL غربالگری این باکتری‌ها از نظر تولید ESBL می‌تواند در درمان و انتخاب داروهای موثر مهم باشد.
متن کامل [PDF 240 kb]   (2085 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |