دوره 73، شماره 7 - ( مهر 1394 )                   جلد 73 شماره 7 صفحات 539-535 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zamani S, Fotouhi Chahouki F, Nourmohammadi Z, Sadeghi Neshat S, Mazaheri V, Torabi A et al . Production of polyclonal antibody against Tehran strain influenza virus (A/H1N1/2009) hemagglutinin conserved domain (HA2): brief report. Tehran Univ Med J 2015; 73 (7) :535-539
زمانی سمیه، فتوحی چاهوکی فاطمه، نورمحمدی زهرا، صادقی نشاط سعیده، مظاهری وحیده، ترابی علی و همکاران.. تولید آنتی‌بادی پلی‌کلونال علیه ناحیه حفاظت‌شده هماگلوتینین ویروس آنفلوآنزا (A/H1N1/2009) سویه تهران: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (7) :535-539

1- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
2- گروه ویروس‌شناسی، انستیتو پاستور ایران
3- گروه ویروس‌شناسی، انستیتو پاستور ایران ، b_farahmand@pasteur.ac.ir

زمینه و هدف: ویروس آنفلوآنزا یکی از عوامل مرگ‌ومیر بالا در جهان است. پژوهشگران به استفاده از آنتی‌ژن‌های حفاظت‌شده این ویروس (مانند زیرواحد کوچک مولکول گلیکوپروتیین هماگلوتینین) به‌منظور ساخت واکسن و پژوهش‌های سرولوژیک توجه خاص دارند. این پژوهش با هدف تولید آنتی‌بادی‌های پلی‌کلونال علیه HA2 با کارایی لازم اجرا شد. روش بررسی: این پژوهش از نوع علوم پایه (در زمینه تولید فرآورده) بود و از مهر 1392 تا خرداد 1393 در بخش آنفلوآنزا انستیتو پاستور تهران انجام شد. پروتیین‌ نوترکیب HA2 به‌همراه ادجوانت فروند از طریق عضلانی به خرگوش تزریق شد و کارایی سرم خرگوش به‌وسیله تست‌های نفوذ شعاعی (Radial immunodiffusion, RID) و وسترن‌بلاتینگ بررسی شد. یافته‌ها: در تست‌ RID خط و هاله رسوبی مشاهده شد. همچنین نتایج وسترن‌بلاتینگ برای آنتی‌سرم HA2 مثبت بود. نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که آنتی‌بادی علیه پروتیین HA2 تولید و پاسخ ایمنی هومورال به‌خوبی القا گردیده است.

نوع مطالعه: گزارش كوتاه |