دوره 65، شماره 12 - ( 12-1386 )                   جلد 65 شماره 12 صفحات 87-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ansari SH, Salehi S. Coagulopathy after spider bites in a six-year-old boy. Tehran Univ Med J 2008; 65 (12) :84-87
شهلا انصاری ، ثریا صالحی . اختلال انعقادی بعد از گزش عنکبوت در یک کودک شش ساله (گزارش موردی). مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1386; 65 (12) :84-87

گزش عنکبوت در بیشتر دنیا گزارش شده است. اما در بعضی نواحی به‌خصوص در مناطقی که مار یا عقرب سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد، عنکبوت نقش مهمی نداشته و کمتر بیماری در اثر گزش عنکبوت به بیمارستان مراجعه می‌کند.
معرفی بیمار: در این مقاله کودک شش ساله‌ای معرفی می‌شود که دو هفته پس از گزش عنکبوت با خونریزی شدید از بینی و لثه و اکیموزهای فراوان در روی بدن به‌خصوص اندام‌ها به بیمارستان کودکان حضرت علی‌اصغر ارجاع داده شد. نکات جالب توجه در ارزیابی آزمایشگاهی مقادیر فیبرینوژن در حد صفر میلی‌گرم درصد می‌باشد، PT و PTT می‌باشد شدیدا افزایش یافته، پلاکت و سطح فاکتور VIII نرمال می‌باشد. برای بیمار درمان پلاسما هر 12 ساعت شروع شد. یک هفته پس از درمان بیمار با حال عمومی خوب مرخص شد. یک ماه پس از ترخیص تست‌های انعقادی در مقادیر نرمال بود.
نتیجه‌گیری: گزش عنکبوت می‌تواند با عوارض شدید مثل آنمی‌همولیتیک، نارسایی کلیه و اختلال انعقادی همراه شود و نیاز به بستری بیمار در
ICU وجود داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: عنکبوت، گزش، کواگولوپاتی، ضد سم