دوره 73، شماره 8 - ( 8-1394 )                   جلد 73 شماره 8 صفحات 613-608 | برگشت به فهرست نسخه ها

Labaf A, Masoomi R, Raeisi M. How long it takes patients' initial statements of concerns? brief report . Tehran Univ Med J 2015; 73 (8) :608-613
لباف علی، معصومی رسول، رئیسی میثاق. مدت زمان صحبت اولیه بیماران چقدر طول می‌کشد؟ گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (8) :608-613

1- گروه آموزشی طب اورژانس و رئیس مرکز مهارت‌های بالینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه آموزش پزشکی و مدیر مرکز مهارت‌های بالینی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، rasoul911@gmail.com
3- پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه و هدف: این نگرانی از سوی برخی پزشکان وجود دارد که عدم قطع صحبت اولیه بیماران، منجر به طولانی شدن بیش از حد ویزیت‌های پزشکی می‌شود. هدف این مطالعه بررسی زمان صحبت اولیه بیماران مراجعه‌کننده به اورژانس بیمارستان امام‌خمینی (ره) تهران بود. روش بررسی: این مطالعه توصیقی- مقطعی در ماه‌های مرداد تا مهر سال 1390 در اورژانس بیمارستان امام‌خمینی (ره) تهران انجام گرفت. به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس، تعداد 100 بیمار وارد این مطالعه شدند. بیمارانی که شرایط تهدیدکننده حیات را نداشتند وارد مطالعه و بیماران بدحال و نیز بیماران غیر ایرانی از مطالعه کنار گذاشته شدند. داده‌های دموگرافیک بیماران و زمان صحبت اولیه آنها ثبت و اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: 56% شرکت‌کنندگان مرد بودند. 79% دارای سطح تحصیلات دیپلم به پایین و بیشتر افراد نمونه دارای قومیت فارس (60 نفر) بودند. بیماران به‌طور متوسط 37/2±60/71 ثانیه صحبت کردند. کمترین مدت زمان 51/22 ثانیه و بیشترین 51/206 ثانیه بود. اختلاف معناداری بین سن (001/0P=) و جنس (032/0P=) با میزان صحبت اولیه وجود داشت. اما سطح تحصیلات (996/0P=) و قومیت (266/0P=) تأثیر معناداری بر میزان صحبت اولیه نداشتند. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه میزان صحبت اولیه بیماران کمتر از مقداری است که باعث افزایش زمان ویزیت‌های پزشکی شود.