دوره 73، شماره 10 - ( دی 1394 )                   جلد 73 شماره 10 صفحات 723-717 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pazhohan N, Pazhohan A, Niromand N, Ebrahimi M. The prognostic value of serum CA-125 level in prediction of outcomes of ICSI among infertile couples with male-factor infertility. Tehran Univ Med J 2016; 73 (10) :717-723
پژوهان ناهیده، پژوهان آذر، نیرومند نسرین، ابراهیمی مهبد. ارزش پروگنوستیک سطح سرمی CA-125 در نتایج ICSI به‌دنبال ناباروری با عامل مردانه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (10) :717-723

1- گروه بیماری‌های زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، nahidpajuhan@yahoo.com
2- گروه بیولوژی تولیدمثل، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه بیماری‌های زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی تهران

زمینه و هدف: یکی از فاکتورهای مهم در ایجاد بارداری طی درمان‌های ناباروری پذیرش رحم می‌باشد. از آنجایی‌که CA-125 نوعی آنتی‌ژن سطح سلولی است که توسط سلول‌های آندومتر نیز بیان می‌شود و در خون محیطی قابل اندازه‌گیری است، این مطالعه به بررسی امکان استفاده از آن به‌عنوان معیاری از پذیرش رحم و پیش‌بینی کننده نتایج بارداری به دنبال ICSI پرداخت.

روش بررسی: در این مطالعه مشاهده‌ای دیاگنوستیک، کلیه زوج‌های دچار ناباروری با عامل مردانه که در مدت یک‌سال (مرداد 1392 تا تیر 1393) به بخش نازایی بیمارستان محب یاس تهران مراجعه کرده، کاندید Intracytoplasmic sperm injection (ICSI) بوده و معیارهای لازم را داشتند وارد مطالعه گردیدند (64 نفر). سطح سرمی CA-125 در روز تجویز HCG و روز تخمک‌گیری تعیین شد. میزان موفقیت درمان با اندازه‌گیری سطح سرمی &beta-HCG در روز 14 و رویت ساک حاملگی به‌وسیله سونوگرافی واژینال، چهار تا پنج هفته پس از انتقال جنین بررسی شد. میزان بارداری در دو گروه با CA-125 طبیعی و بالا مقایسه شد.

یافته‌ها: 15 نفر (4/23%) از افراد مورد بررسی دارای سطح CA-125 بالا بودند. در 19 نفر (7/29%) از کل افراد بارداری روی داد. 16 نفر (7/32%) از افراد با CA-125 نرمال و سه نفر (20%) از افراد با CA-125 بالا به دنبال ICSI باردار شدند که اختلاف آماری معنادار نبود (348/0=P). همچنین ارتباط آماری معناداری بین CA-125 و بارداری بر اساس سطح BMI وجود نداشت (999/0=P).

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده می‌توان نتیجه گرفت که سطح سرمی CA-125 در مورد نتایج ICSI به دنبال ناباروری با عامل مردانه ارزش پروگنوستیک ندارد.

متن کامل [PDF 300 kb]   (1927 دریافت)