دوره 65، شماره 10 - ( 10-1386 )                   جلد 65 شماره 10 صفحات 71-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noyan Ashraf M.A., Makarem J., Karimi F., Peiravy Sereshke H., Chaychi Nakhjir H.. Cardiac herniation after radical pneumonectomy: a case report and review of the literature. Tehran Univ Med J 2008; 65 (10) :67-71
محمد علی نویان اشرف ، جلیل مکارم ، فاطمه کریمی ، حمیرا پیروی سرشکه ، حسین چایچی نخجیر . هرنیاسیون قلب پس از رادیکال پنومونکتومی: گزارش موردی و بررسی متون. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1386; 65 (10) :67-71

هرنیاسیون قلب یکی از عوارض کشنده پس از عمل جراحی پنومونکتومی می باشد. در این مقاله علایم، شواهد بالینی، نحوه تشخیص و اقدامات صورت گرفته در یک بیمار مبتلا به هرنیاسیون قلب متعاقب پنومونکتومی را گزارش می کنیم.

معرفی بیمار: آقای 34 ساله مبتلا به کانسر ریه پس از عمل جراحی پنومونکتومی چپ و پارشیل پریکاردیوتومی تحت پوزیشن لترال دکوبیتوس راست، پس از اتمام جراحی و هنگام تغییر پوزیشن به خوابیده به پشت دچارکلاپس قلبی- عروقی، برادیکاردی، افت اکسیژناسیون خون شریانی و افزایش فشار راه هوایی شد. با احتمال وقوع هرنیاسیون قلب، با تغییر مجدد پوزیشن بیمار به دکوبیتوس راست و عدم اعمال فشار مثبت راه هوایی، علایم بیمار برطرف شد. بیمار مجددا" تحت توراکوتومی قرار گرفت و نقص پریکارد با گذاشتن مش ترمیم شد.

نتیجه‌گیری: توجه به عوارض حاد پس از پنومونکتومی و تشخیص و اقدام درمانی سریع برای کنترل آنها ضروری می باشد.