دوره 73، شماره 12 - ( اسفند 1394 )                   جلد 73 شماره 12 صفحات 899-895 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimiyan H, Bahaoddini A, Mohammadi J, Mohammadiyan M. The effect of hydroalcoholic extract of Juglans regia L. leaf on blood pressure and its interaction with adrenergic system of male rats. Tehran Univ Med J 2016; 73 (12) :895-899
ابراهیمیان هاجر، بهاءالدینی امین‌اله، محمدی جمشید، محمدیان مریم. بررسی اثر عصاره آبی- الکلی برگ گردو بر روی فشارخون و تداخل اثر آن با سیستم آدرنرژیک در موش صحرایی نر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (12) :895-899

1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران. ، bahaodini@shirazu.ac.ir
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، یاسوج، ایران.

زمینه و هدف: افزایش فشارخون یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صده‌ی اخیر با عوارض فراوان می‌باشد. هدف از مطالعه کنونی بررسی اثر عصاره آبی- الکلی برگ گردو (Juglans regia L.) بر روی فشارخون و تداخل اثر آن با سیستم آدرنرژیک در موش صحرایی بود.

روش بررسی: در این مطالعه تجربی که در آزمایشگاه تحقیقاتی فیزیولوژی دانشکده علوم، دانشگاه شیراز از مهر 1392 تا شهریور 1393 انجام شد، 10 سر موش صحرایی نر در محدوده‌ی وزنی 250-180 گرم مورد استفاده قرار گرفتند و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروه دریافت‌کننده عصاره برگ گردو و دریافت‌کننده عصاره برگ گردو با آدرنالین. پارامترهای فشارخون (میانگین سرخرگی، فشار سیستولی و فشار دیاستولی) پیش و پس از تزریق درون سیاهرگی عصاره، حلال عصاره، آدرنالین و عصاره توام با آدرنالین از طریق کانول سیاهرگی، ثبت گردید.

یافته‌ها: پارامترهای فشارخون در پاسخ به عصاره برگ گردو نسبت به حالت کنترل و شاهد کاهش یافت (05/0P<). تزریق توام عصاره و آدرنالین نیز باعث کاهش پارامترهای فشارخون به نسبت حالت شاهد آن شد (05/0P<).

نتیجه‌گیری: عصاره آبی- الکلی برگ گردو دارای اثر کاهندگی فشارخون است که شاید این اثر از طریق برهمکنش با سیستم آدرنرژیک باشد.

متن کامل [PDF 256 kb]   (1902 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |