دوره 74، شماره 1 - ( فروردین 1395 )                   جلد 74 شماره 1 صفحات 62-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafarinia B, Delpisheh A, Soleimany A, Sayehmiri K. The effect of Metronidazole on reducing blood lipids: a systematic review and meta-analysis. Tehran Univ Med J 2016; 74 (1) :58-62
جعفری‌نیا بهزاد، دل‌پیشه علی، سلیمانی ابوذر، سایه میری کوروش. اثر مترونیدازول در کاهش سطح لیپیدهای خون: مطالعه مروری منظم و متاآنالیز. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (1) :58-62

1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
2- گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ایلام
3- گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات پیشگیری از آسیب‌های روانی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام ، sayehmiri@razi.tums.ac.ir

زمینه و هدف: مطالعات اثر داروی مترونیدازول در کاهش سطح لیپیدهای خون را به‌صورت متفاوت گزارش کرده‌اند، پژوهش کنونی با هدف برآورد کلی اثر مترونیدازول در کاهش سطح چربی خون انجام شد.

روش بررسی: بر اساس پایگاه‌های SID، Magiran، Iranmedex، ISI، Pubmed، Scopus، مقالاتی که اثر مترونیدازول را بر روی چربی‌های خون تا پایان اسفند 1393 ارزیابی کرده بودند، بررسی شدند، داده‌ها با روش متاآنالیز وStata, ver. 11.1 (College Station, TX, USA)، تحلیل شدند.

یافته‌ها: در 10 مطالعه تعداد 292 نمونه، درصد کاهش کلسترول 11% (16%-6%:CI95%)، تری‌گلیسرید 14% (24%-4% :CI95%) و لیپوپروتیین تراکم پایین 8% (15%-1%:CI95%) برآورد گردید که از لحاظ آماری معنادار بود (001/0P=) و درصد افزایش لیپوپروتیین تراکم بالا، 1% (2%-1%-:CI95%) و از لحاظ آماری معنادار نبود (08/0P=).

نتیجه‌گیری: مترونیدازول باعث کاهش درصد کلسترول، تری‌گلیسرید و لیپوپروتیین تراکم پایین می‌شود، اما تاثیر معناداری بر درصد افزایش لیپوپروتیین تراکم بالا ندارد.

واژه‌های کلیدی: مترونیدازول، چربی خون، متاآنالیز