دوره 70، شماره 9 - ( 9-1391 )                   جلد 70 شماره 9 صفحات 563-555 | برگشت به فهرست نسخه ها

N O, B S K, M A P, M R K, B G Y, H O. The correlation of diastolic dysfunction with TIMI frame count in patients with chronic stable angina pectoris. Tehran Univ Med J 2012; 70 (9) :555-563
امیدی نگار، شریف کاشانی بابک، اسد پور پیرانفر محمد، رفیع خورگامی محمد، قربانی یکتا بتول، امیدی حامد. بررسی ارتباط اختلال عملکرد دیاستولیک و شمارش فریم‌های آنژیوگرافیک در بیماران عروق کرونر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (9) :555-563

1- گروه قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- گروه قلب، بیمارستان مسیح دانشوری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- گروه قلب کودکان، بیمارستان شهید رجایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، rafikhor@yahoo.com
4- مرکز تحقیقات پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
5- گروه مدیریت، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران
زمینه و هدف: تعیین روش‌های تشخیصی با حساسیت بالا و در دسترس بودن آن در مراکز بیمارستانی می‌تواند در بهبود وضعیت بیماران عروق کرونر بهترین نقش را داشته باشد. هدف این پژوهش، بررسی ارتباط اختلال عملکرد دیاستولیک و شمارش فریم‌های آنژیوگرافیک در بیماران عروق کرونر می‌باشد.
روش بررسی: بیماران به دو گروه مورد و کنترل تقسیم شدند. هر دو گروه دارای آنژین پایدار قلبی بودند. اطلاعات بیماران بر اساس چک لیست‌های تهیه‌شده بر اساس داده‌های آنژیوگرافی TIMI و داده‌های اکوکاردیوگرافی اختلال عملکرد دیاستولیک در بیماران مبتلا به آنژین پایدار قلبی جمع‌آوری گردیده و بعد از آنالیز، نتایج به‌دست‌آمده جهت تعیین ارتباط اختلال عملکرد دیاستولیک در اکوکاردیوگرافی با شمارش تعداد فریم‌های حاصل از آنژیوگرافی (TFC) در دو گروه تحلیل شد.
یافته‌ها: در مطالعه حاضر میانگین TFC در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به‌طور معنی‌داری بیش‌تر بود. همراهی Em با میانگین TFC در هر سه رگ معنی‌دار بود (0001/0P=). در مطالعه حاضر میانگین Sm به‌طور معنی‌داری در گروه آزمایش کم‌تر بود (0001/0P=). میانگین E/A در افراد با 21TFC≥ (7/0) و در افراد با TFC زیر 21 مقدار آن یک بود. مدت زمان رسیدن موج E از پیک به خط پایان (Deceleration time) در مطالعه حاضر در افرادی که میانگین 21TFC≥ داشتند به‌طور معنی‌داری بیش‌تر بود (0001/0P=) و همراهی آن با TFC نیز توسط آزمون آماری معنی‌دار تلقی گردید (0001/0P=). ارتباط میانگین نمرات آنژیوگرافی و نقص دیاستولیک معنی‌دار بود (0001/0P=).
نتیجه‌گیری: این مطالعه با توجه به اهمیت شاخص عملکرد دیاستولیک همراهی TFC را با شاخص‌های مهم اکوکاردیوگرافی نشان داد.

واژه‌های کلیدی: نقص دیاستول، عروق کرونر، TIMI frame count