دوره 74، شماره 4 - ( تیر 1395 )                   جلد 74 شماره 4 صفحات 273-268 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasanzadeh M, Ayatollahi H, Ahmadi S, Rahimi Namaghi S. Comparison of serum vitamin D levels in women with gestational trophoblastic neoplasia and healthy women . Tehran Univ Med J 2016; 74 (4) :268-273
حسن زاده ملیحه، آیت اللهی حسین، احمدی شهناز، رحیمی نامقی شهرام. مقایسه سطح سرمی ویتامین D در بیماران مبتلا به تومور جفتی بارداری و زنان باردار طبیعی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (4) :268-273

1- گروه زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه پاتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
3- پزشک عمومی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

زمینه و هدف: تومور جفت بارداری (GTN) طیف وسیعی از تومورهای خوش‌خیم و بدخیم را در بر می‌گیرد که از تروفوبلاست جفت انسانی منشأ می‌گیرند. ویتامین D نقش‌های بیولوژیک متعدد و نقش مهمی در اتیولوژی و درمان سرطان‌ها ایفا می‌نماید. با توجه به این که در GTN نیز تغذیه نقش موثری داراست، در این مطالعه مقایسه‌ی سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D [25(OH) vit D] در بیماران مبتلا به تومور جفتی بارداری و زنان باردار طبیعی انجام شد.

روش بررسی: در این مطالعه‌ی مورد- شاهدی در بیمارستان قائم (ع) مشهد، از مرداد ماه 1392 تا مهرماه 1394 در 30 بیمار مبتلا به تومور جفتی بارداری و 48 خانم باردار طبیعی سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D گروه با استفاده از روش الایزا اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: از نظر سن دو گروه مشابه بودند (565/0=P). سن حاملگی مورد بررسی نیز در دو گروه اختلاف معناداری نداشت (887/0P=). تشخیص آسیب‌شناسی در 33/83% از بیماران، مول هیداتیدیفورم کامل و در 67/16%، مول هیداتیدیفورم ناقص بود. سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D در 3/73% از بیماران مبتلا به تومور و 1/2% از خانم‌های باردار طبیعی، کمتر از ng/ml 10 بود. 3/6% از خانم‌های حامله، سطح سرمی بیشتر از ng/ml 30 داشتند. میانگین سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامین D در بیماران مبتلا به GTN به‌طور معناداری کمتر از گروه خانم‌های حامله بود (46/5±09/9 در برابر 37/6±06/20 (000/0P=).

نتیجه‌گیری: در مطالعه حاضر سطح سرمی ویتامین D در زنان مبتلا به تومور جفتی بازداری به‌طور معناداری کمتر از زنان باردار طبیعی بود.

متن کامل [PDF 292 kb]   (1995 دریافت)