دوره 74، شماره 8 - ( آبان 1395 )                   جلد 74 شماره 8 صفحات 606-601 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sajadian M, Shahrivar Z, Mohammadee A, Artonian V. Study on attention deficit Hyperactivity and personality disorders in parents of children with the same disease: brief report. Tehran Univ Med J 2016; 74 (8) :601-606
سجادیان مریم، شهریور زهرا، محمدی ابوالفضل، آرتونیان والنتین. بررسی اختلال بیش‌فعالی-کم‌توجهی و اختلالات شخصیت در والدین کودکان مبتلا به اختلال بیش‌فعالی-کم‌توجهی: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (8) :601-606

1- گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، zahrashahrivar@yahoo.com

زمینه و هدف: اختلال بیش‌فعالی-کم‌توجهی Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) در بسیاری از والدین کودکان ADHD گزارش می‌شود. هدف پژوهش تعیین ADHD و اختلالات شخصیت در والدین کودکان ADHD در مقایسه با گروه سالم بود.

روش بررسی: مطالعه حاضر توصیفی-تحلیلی نوع مقطعی بود که در سال 1394 در بیمارستان روزبه تهران انجام گرفت. نمونه‌ها 45 بزرگسال دارای کودک مبتلا و 45 کنترل انتخاب شدند. پرسشنامه‌های ADHD بزرگسالان، مصاحبه DSM-IV محور II (SCID-II) Structured Clinical Interview for DSM-IV Axis Disorders، مقیاس والدین کانرز (Conner’s Parent Rating Scales, CPRS) در دو گروه، پرسشنامه‌ی توانایی‌ها و مشکلات و اختلالات روانی در کنترل تکمیل شدند. SCID-II و مصاحبه ADHD بزرگسالان برای والدینی که در پرسشنامه‌های مربوطه نمره بالای برش داشتند، اجرا ‌شد.

یافته‌ها: میزان ابتلا به ADHD 5/6 برابر و اختلالات شخصیتB ، C، منفعل-پرخاشگر و افسرده در والدین گروه بیمار بالاتر بود (01/0P<). شایع‌ترین زیرگروه‌ها مختلط (5/%38) و کم‌توجه (8/%30) بود.

نتیجه‌گیری:  ADHD در والدین کودکان مبتلا شایع و با اختلالات شخصیت همراه است.

نوع مطالعه: گزارش كوتاه |