دوره 74، شماره 10 - ( دی 1395 )                   جلد 74 شماره 10 صفحات 745-741 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farhangi H, Mohareri F, Jarahi L, Armanpoor P. Evaluation of stress, anxiety and depression in parents of children with leukemia: brief report . Tehran Univ Med J 2017; 74 (10) :741-745
فرهنگی حمید، محرری فاطمه، جراحی لیدا، آرمان‌پور پریسا. بررسی سطح استرس، اضطراب و افسردگی والدین کودکان مبتلا به لوسمی: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (10) :741-745

1- گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه روانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
4- گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، armanpourp921@mums.ac.ir

زمینه و هدف: تشخیص و درمان سرطان در کودک تنش روانی ایجاد می‌کند که اغلب اثر منفی بر سلامت والدین دارد. این مطالعه با هدف تعیین سطح استرس و اضطراب و افسردگی والدین با کودک مبتلا به لوسمی انجام شد.

روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه‌ای مقطعی بر روی والدین با کودک مبتلا به لوسمی مراجعه‌کننده به کلینیک بیمارستان دکتر شیخ مشهد در سال 94 بود که با روش نمونه‌گیری آسان انجام شد. گردآوری داده‌ها با پرسشنامه DASS-21 صورت گرفت.

یافته‌ها: مطالعه بر روی 48 والد انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد در مطالعه حاضر 37% استرس، 79% اضطراب و 67% افسردگی داشتند. بین سطح درآمد والدین و اضطراب و بین سطح تحصیلات و افسردگی ارتباط معنادار وجود داشت، ولی بین سن و جنس با سه متغیر فوق ارتباطی یافت نشد.

نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که سطح استرس و افسردگی به ویژه اضطراب در بین والدین کودکان مبتلا به لوسمی قابل توجه می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: استرس، افسردگی، اضطراب، والدین، لوسمی
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |