دوره 70، شماره 9 - ( 9-1391 )                   جلد 70 شماره 9 صفحات 588-583 | برگشت به فهرست نسخه ها

R S K, SH S, L O Z. Functional outcome following the treatment of scaphoid non::union::: a brief report. Tehran Univ Med J 2012; 70 (9) :583-588
شهریار کامرانی رضا، شفیعی سید حسین، اوریادی زنجانی لیلا. بررسی نتایج عملکردی درمان جوش‌نخوردگی استخوان اسکافویید: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (9) :583-588

1- گروه ارتوپدی، بیمارستان دکتر شریعتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران،
2- گروه ارتوپدی، بیمارستان دکتر شریعتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، dr_hshafiei@yahoo.com
3- گروه ارتوپدی، بیمارستان دکتر شریعتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: جوش‌نخوردگی استخوان اسکافویید، هم‌چنان یکی از موضوعات چالش‌برانگیز در بین جراحان دست می‌باشد. در این مطالعه به بررسی نتایج درمانی فیکساسیون جوش‌نخوردگی استخوان اسکافویید در حضور یا عدم حضور استئونکروز و تاثیر متغیرهای شایع بر آن می‌پردازیم.
روش بررسی: در 24 بیمار مبتلا به جوش‌نخوردگی استخوان اسکافویید، گرافی و MRI مچ دست قبل از درمان و نتایج عملکردی بعد از درمان بر اساس سیستم Mayo و پرسش‌نامه Quick DASH مورد ارزیابی قرار می‌گرفت.
یافته‌ها: قبل از عمل جراحی در 10 بیمار شواهد استئونکروز وجود داشت. در هفت مورد (70%) شواهد یونیون رادیولوژیک در بررسی‌های پس از عمل مسجل شد. در 14 بیمار شواهد استئونکروز وجود نداشت که در 13 مورد (92%) یونیون رادیولوژیک مسجل شد. میزان یونیون کلی در بیماران 83% اندازه‌گیری شد (05/0P<).
نتیجه‌گیری: نتایج بررسی‌های عملکردی نشان‌دهنده بهبود عملکرد پس از درمان جراحی است. نتایج حاصل از درمان جوش‌نخوردگی استخوان اسکافویید توسط گرافت غیرعروقی با گرافت عروقی قابل برابری می‌باشد.