دوره 75، شماره 1 - ( فروردین 1396 )                   جلد 75 شماره 1 صفحات 76-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khatami M, Kharazi S, Kishani Farahani Z, Azizi H, Augusto Lima Nobre M. The anti-cancer effect of octagon and spherical silver nanoparticles on MCF-7 breast cancer cell line. Tehran Univ Med J 2017; 75 (1) :72-76
خاتمی مهرداد، خرازی سام، کیشانی فراهانی زینب، عزیزی حکیم، آگوستینو لیما نوبره مارکوس. اثر ضد سرطانی نانوذرات نقره هشت‌وجهی و کروی‌شکل روی سلول‌های سرطانی پستان رده MCF-7. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1396; 75 (1) :72-76

1- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بم، بم، ایران. مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. مرکز تحقیقات لیشمانیوز، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. مرکز تحقیقات نانوفناوری در علوم زیستی و پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران. ، mehrdad7khatami@gmail.com
2- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بم، بم، ایران.
3- واحد توسعه تحقیقات، بیمارستان طالقانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- گروه انگل‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران.
5- گروه فیزیک، دانشکده علوم و فناوری، دانشگاه دولتی سائوپائولو، سائوپائولو، برزیل.

زمینه و هدف: علم نوین نانوفناوری یکی از علوم بین رشته‌ای است که کمک شایانی به پیشرفت در درمان سرطان نموده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد سرطانی نانوذرات نقره سنتز شده با استفاده از عصاره هسته خرما روی سلول‌های سرطانی رده MCF-7 در شرایط درون آزمایشگاهی انجام شد.

روش بررسی: این مطالعه تحلیلی، از فروردین ۱۳۹۴ تا فروردین ۱۳۹۵ در دانشگاه‌های علوم پزشکی بم و کرمان انجام شد. نانوذرات نقره با استفاده از عصاره هسته خرما سنتز و و تعیین مشخصات شدند. سپس با روش سنجش ماندگاری (بقای) سلولی، اثر نانوذرات نقره بر سلول‌های سرطانی پستان رده MCF-7 بررسی شد.

یافته‌ها: با افزایش غلظت نانوذرات نقره، میزان ماندگاری سلولی طور معناداری کاهش یافت. IC50 نانوذرات نقره µgml/ ۲ تعیین شد.

نتیجه‌گیری: نانوذرات نقره سنتز شده به‌روش بیوسنتز سمیت وابسته به غلظت را رده سلولی مورد مطالعه نشان دادند.

نوع مطالعه: گزارش كوتاه |