دوره 65، شماره 4 - ( 4-1386 )                   جلد 65 شماره 4 صفحات 91-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baghdadi T, Sadeghifar A, Mortazavi S.M.J, Espandar R. Indifference to pain syndrome in a twelve-year-old boy (case report). Tehran Univ Med J 2007; 65 (4) :87-91
تقی بغدادی ، امیررضا صادقی فر ، سید محمد جواد مرتضوی ، رامین اسپندار . عدم درک درد در نوجوان 12 ساله (گزارش موردی). مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1386; 65 (4) :87-91

عدم حساسیت به درد یک بیماری نادر است که به صورت کاهش پاسخ به محرک‌های دردناک تظاهر می‌یابد. در بیمارانی که دچار عدم درک درد می‌باشند آسیبهای متعدد بدون درد از زمان کودکی وجود دارد ولی معاینات مربوط به حرکات غیرفعال مفاصل، موقعیت فضایی مفصل و وجود درد عمقی نرمال است.

گزارش مورد: در این گزارش پسر 12 ساله‌ای است که به علت دفورمیتی و تغییرات شدید و پیشرونده زانوها که همراه با درد و ناراحتی چندانی نبوده و به دنبال آن شکستگی گردن ران، که به علت عدم وجود درد قابل توجه با تأخیر تشخیص داده شده است، مراجعه کرده است در سایر معاینات انجام شده حس لمس سطحی و حرارت و درد طبیعی می‌باشد باشد، MRI انجام شده طبیعی بوده و در NCV, EMG انجام شده تمام یافته‌ها طبیعی می‌باشد سابقه مشکل مشابه در خانواده را ذکر نمی‌کند.

نتیجه‌گیری: با توجه به تخریب مفاصل و پسودوارتروز بدون درد متناسب با آن برای بیمار اختلال عدم درک درد مطرح می‌باشد. که یک بیماری نادر و همراه با مشکلات تشخیصی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: عدم حساسیت به درد، عدم درک درد، درد