دوره 75، شماره 5 - ( مرداد 1396 )                   جلد 75 شماره 5 صفحات 397-393 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aminimoghaddam S, Batayee S, Velaei M. Huge mucinous cystadenoma of ovary, describing a young patient: case report. Tehran Univ Med J 2017; 75 (5) :393-397
امینی‌مقدم سهیلا، بطحایی سعیده السادات، ولایی مهسا. موسینوس سیست آدنوم بزرگ تخمدان، گزارش یک مورد بیمار جوان: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1396; 75 (5) :393-397

1- گروه انکولوژی زنان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، saeedehbatayee@gmail.com
3- گروه زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران.
زمینه و هدف: تقریباً %۹۰ سرطان‌های تخمدان از بافت اپی‌تلیال آن منشا می‌گیرند. درمان استاندارد این توده‌ها هیسترکتومی و سالپنگواوفورکتومی دوطرفه است ولی از آن‌جا که بیشتر این بیماران در سنین باروری هستند حفظ باروری را باید در نظر داشت.
معرفی بیمار: این مطالعه به معرفی بیمار ساله مجرد با شکایت افزایش وزن و عادت ماهیانه نامنظم می‌پردازد که در آبان ماه سال به درمانگاه سرطان‌های زنان بیمارستان فیروزگر تهران مراجعه کرد و تحت پاراسنتز درمانی مایع آسیت و لاپاراتومی قرارگرفت و باتوجه به آسیت منفی از نظر بدخیمی و سن بیمار، با وجود حجم بالای آسیت و بزرگی توده، سیستکتومی تخمدان انجام شد.
نتیجه‌گیری: در بیماران جوان در صورت محدود بودن تومور به تخمدان و مایع آسیت منفی از نظر بدخیمی می‌توان سالپنگواوفورکتومی یک‌طرفه یا سیستکتومی انجام داد. آسیت همیشه دلیل بر بدخیمی نیست. بهترین نتیجه درمانی زمانی حاصل می‌شود که بیمار توسط فوق‌تخصص سرطان های زنان اداره شود.
نوع مطالعه: گزارش موردي |