دوره 75، شماره 8 - ( آبان 1396 )                   جلد 75 شماره 8 صفحات 620-616 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noorian Zavareh F, Ameri M, Kordrostami R, Dadashzade N. The role of gender dimorphism on the relative length of fingers and the determination of the gender of the Iranian population: brief report. Tehran Univ Med J 2017; 75 (8) :616-620
نوریان زواره فاطمه، عامری مریم، کردرستمی رویا، داداش‌زاده ناهید. نقش دیمورفیسم جنسیتی بر طول نسبی انگشتان دست و تعیین جنسیت جمعیت ایرانی: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1396; 75 (8) :616-620

1- گروه پزشکی قانونی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- گروه پزشکی قانونی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، m59_ameri@ yahoo.com
زمینه و هدف: بررسی‌های مختلف نشان داده است که بین تمایز غدد جنسی و انگشتان ارتباط وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی دیمورفیسم جنسیتی در نسبت اندازه انگشتان دست راست و چپ به‌عنوان شاخص تعیین جنسیت در نژاد ایرانی می‌باشد.
روش بررسی: مطالعه بر روی ۱۰۰ نفر انسان سالم با طیف سنی ۱۹ تا ۳۵ سال در شش ماهه‌ی اول سال ۱۳۹۶ در شهرهای تهران و کاشان انجام شد. طول انگشتان دوم، سوم، چهارم و پنجم هر دو دست از برش پایه انگشتی کف دست تا نوک انگشت با خط‌کش دقیق و با دقت mm ۰/۰۱ اندازه‌گیری شد. نسبت طول انگشتان مختلف شامل 3D:4D, 3D:5D, 2D:5D, 2D:3D, 2D:4D و 4D:5D محاسبه  گردید.
یافته‌ها: میانگین نسبت انگشتان دست راست و دست چپ در گروه‌های مورد مقایسه با هم برابر نبود.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه نشان داد که می‌توان از نسبت 2D:4D در انگشتان هر دو دست در مقایسه با سایر نسبت‌ها به‌عنوان ابزاری قدرتمند در تعیین دیمورفیسم جنسی در جمعیت ایرانی بهره جست.
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |