M G, P F. Anatomical evaluation of penile venous system by CT cavernosography in patients with erectile dysfunction and venous leakage. Tehran Univ Med J 2012; 70 (8) :494-499
URL:
http://tumj.tums.ac.ir/article-1-86-fa.html
غفوری مهیار، فامیلی پیمان. بررسی آناتومی ورید پنیس با استفاده از سیتی کاورنوزوگرافی در مبتلایان به اختلال نعوظ با منشاء وریدی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (8) :494-499
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-86-fa.html
1- بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mahyarghafoori@gmail.com
2- بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) ، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (13358 مشاهده)
زمینه و هدف: اختلالات نعوظی یکی از مشکلات مهم برای مردان مبتلا و خانوادههای آنها است که در حدود نیمی از آن ناشی از علل عضوی است. هنگامی که اختلال نعوظی ناشی از علل عروقی باشد، بررسی رادیولوژیک الزامی است و کاورنوزوگرافی روش تشخیصی قطعی نشت وریدی در این بیماران است. کاورنوزوگرافی روش مرسوم تشخیص تصویربرداری برای ارزیابی نشت وریدی در مردان دچار ناتوانی جنسی است. در این مطالعه سیتی کاورنوزوگرافی به عنوان یک روش جدید برای بررسی نشت وریدی و تعیین آناتومی وریدی پنیس مورد ارزیابی قرار گرفته است.
روش بررسی: در یک مطالعه به صورت بررسی موارد، تعداد 45 بیمار مبتلا به اختلال نعوظ با منشاء وریدی تشخیص داده شده با سونوگرافی داپلر به روش ترتیبی انتخاب شدند. سیتی کاورنوزوگرافی پس از تزریق پروستاگلاندین E1 به داخل کورپوس کاورنوزوم در تمام این بیماران انجام و محل نشت وریدی تشخیص داده شد.
یافتهها: در این مطالعه مشخص شد که در 21 بیمار (7/46%) نشت در ورید Deep dorsal، در 27 بیمار (60%) در وریدهای Cavernosal، در 36 بیمار (80%) در ورید Crural، در 24 بیمار (3/53%) در ورید Urethral و 27 بیمار (60%) در ورید Circumflex، در سه بیمار (7/6%) در وریدهای Para-arterial است و در سه بیمار (7/6%) در Corpus spongiosum نشت دیده شد.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که نشت وریدی در بیمارانی که دچار اختلالات نعوظ هستند شایع است و سیتی کاورنوزوگرافی ابزاری مناسب برای بررسی آناتومی وریدی پنیس و محلهای نشت وریدی میباشد که فاکتورهای مهمی برای رویکردهای جراحی احتمالی است.