دوره 70، شماره 8 - ( 8-1391 )                   جلد 70 شماره 8 صفحات 513-508 | برگشت به فهرست نسخه ها

P D, S A, Z M. Stroboscopic findings in patients with benign laryngeal lesions: a brief report. Tehran Univ Med J 2012; 70 (8) :508-513
دبیر مقدم پیمان، عظیمیان سارا، مختاری زهرا. یافته‌های ویدیواستروبوسکوپی در مبتلایان ضایعات خوش‌خیم تارهای صوتی: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (8) :508-513

1- مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، zmokhtari@razi.tums.ac.ir
زمینه و هدف: ویدیواستروبوسکوپی حنجره مهم‌ترین ابزار کلینیکی غیر تهاجمی برای بررسی بیماران مبتلا به اشکالات صداست. در بیش از 50% بیماران با مشکل صدا، یک ضایعه خوش‌خیم مخاطی تارهای صوتی تشخیص داده می‌شود که در این مطالعه به بررسی یافته‌های ویدیواستروبوسکوپی این بیماران پرداختیم.
روش بررسی: این مطالعه به‌صورت مقطعی بر روی 159 بیمار با شکایت گرفتگی صدا در بیمارستان امیراعلم طی سال‌های 1386-1387 که مورد ویدیواستروبوسکوپی قرار گرفته‌اند انجام شد وضعیت مخاط طناب‌های صوتی و حرکت آن‌ها، پارامترهای مرتبط با حرکت و ارتعاش طناب‌های صوتی شامل Symmetry، Phase closure، Amplitude،Periodicity  و Vibratory pattern مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: از 159 بیمار مورد مطالعه، 82 نفر زن و 77 نفر مرد بودند. بیش‌ترین پاتولوژی یافت شده لارنژیت ناشی از ریفلاکس و بعد از آن گرفتگی صدای ناشی از تنش عضلانی ((Muscle Tension Dysphonia, MTD بود. بیش‌ترین تاثیر روی موج مخاطی در سولکوس وکالیس و کیست‌های طناب صوتی دیده شد.
نتیجه‌گیری: بررسی یافته‌های ویدیواستروبوسکوپی در ضایعات خوش‌خیم مخاطی تارهای صوتی حنجره جهت کاهش استفاده از روش‌های تهاجمی، تشخیص صحیح و درمان مناسب این ضایعات ضروری به نظر می‌رسد.