با توجه به مقاومت به مترونیدازول در درمان هلیکوباکترپیلوری، در این مطالعه کارائی و عوارض درمان یک هفتهای فورازولیدون به همراه آموکسیسیلین، بیسموت و امپرازول مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: در شروع مطالعه 177 بیمار مبتلا به زخم اثنیعشر آلوده با هلیکوباکتر پیلوری بطور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول داروی فورازولیدون 200 میلیگرم دو بار در روز برای یک هفته، امپرازول 20 میلیگرم دو بار در روز، آموکسیسیلین یک گرم دو بار در روز و بیسموتسابسیترات 120 میلیگرم چهار بار در روز برای دو هفته دریافت داشتند. گروه دوم بیماران همین رژیم داروئی را دریافت داشتند با این تفاوت که در هفته دوم درمان، داروی مترونیدازول به جای فورازولیدون برای هفته دوم ادامه داده شد. دو و شش هفته بعد از درمان میزان پذیرش دارو و عوارض داروئی بررسی شده و در نمونه برداری آندوسکوپی، تست اورهآز و هیستولوژی بررسی شد و چنانچه همه نمونهها برای هلیکوباکترپیلوری منفی بود باکتری حذف شده قلمداد میگردید. مصرف بیش از 80% داروهای رژیم درمانی، بعنوان پذیرش خوب در نظر گرفته شد.
یافتهها: 157 بیمار با متوسط سنی 42/10 ± 84/38 سال مطالعه را به بایان رسانیدند. 4/55% مرد و 6/44%بیماران زن بودند . میزان ریشه کنی بر اساسperprotocol Analysis و Intention to treat Analysis به ترتیب در گروه اول 89% و 3/79% و در گروه دوم 6/86% و 4/74% بود و اختلاف معناداری در دو گروه وجود نداشت . (33/0p=)
نتیجهگیری: یک هفته فورازولیدون به همراه دو هفته آموکسیسیلین، امپرازول و بیسموتسابسیترات رژیم مؤثر و مقرون به صرفه در ریشهکنی هلیکوباکتر میباشد. اضافه نمودن مترونیدازول در هفته دوم درمان بر میزان ریشه کنی تأثیر ندارد. عوارض درمانی یک هفته درمان با فورازولیدون بسیار کم است .
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |