دوره 76، شماره 4 - ( تیر 1397 )                   جلد 76 شماره 4 صفحات 293-289 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajabipour F, Sajjadian N. a case of acute leukemia with multiple complications due to leukemia and it's treatment: case report. Tehran Univ Med J 2018; 76 (4) :289-293
رجبی‌پور فاطمه، سجادیان نگار. یک مورد لوکمی حاد با عوارض‌های متعدد ناشی از لوکمی و درمان آن: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (4) :289-293

1- گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه کودکان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، nsajadian@tums.ac.ir
زمینه و هدف: لوکمی حاد یکی از شایعترین سرطان‌های دوران کودکی است به‌طوری‌که حدود یک چهارم سرطان‌های این دوران را تشکیل می‌دهد. لوکمی لنفوبلاستیک حاد با تکثیر غیرطبیعی سلول‌های لنفویید باعث ایجاد  علایم حادی می‌شود که در صورت عدم درمان مناسب منجر به مرگ فرد می‌شود. تشخیص این نوع سرطان‌ها به‌راحتی با بررسی سلول‌های مغز استخوان و سلول‌های خون محیطی امکانپذیر می‌باشد. یکی از مکان‌های اولیه درگیری در لوکمی حاد در کودکان حفره دهانی می‌باشد که باعث علایم و نشانه‌های بیماری به‌صورت بروز ضایعات دهانی، تورم و خونریزی لثه در بیمار می‌گردد.
معرفی ‌بیمار: در این مقاله دختر ۱۳ ساله با لوکمی حاد معرفی می‌شود که به‌دلیل درد دندان و پیدایش ضایعات در لثه تحت بیوپسی قرار می‌گیرد و تشخیص لوکمی مورد تایید قرار می‌گیرد.
نتیجه‌گیری: باوجود پیشرفت در درمان لوکمی و افزایش میزان بقای بیماران، موربیدیته همچنان قابل توجه می‌باشد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |