دوره 70، شماره 8 - ( 8-1391 )                   جلد 70 شماره 8 صفحات 519-514 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gh M, MJ G, H S. Adult choledochal cysts in 23 patients: a brief report. Tehran Univ Med J 2012; 70 (8) :514-519
مداح قدرت‌الله، قمری محمد جواد، شباهنگ حسین. آنالیز 23 کیست کلدوک بالغین: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (8) :514-519

1- بیمارستان قائم، مرکز تحقیقات جراحی آندوسکوپیک و رو شهای کم تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- بیمارستان قائم، مرکز تحقیقات جراحی آندوسکوپیک و رو شهای کم تهاجمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، GhamariMJ@mums.ac.ir
زمینه و هدف: کیست کلدوک جزو بیماری‌های مادرزادی سیستم هپاتوبیلیاری می‌باشد. بیماران در سنین مختلف و با طیف متنوعی از علایم مراجعه می‌کنند که ما در این مطالعه به بررسی بیماران مراجعه‌کننده از نظر علایم کلینیکی، روش‌های تشخیصی و درمانی پرداخته‌ایم.
روش بررسی: در این مطالعه گذشته‌نگر بیمارانی که بین سال‌های 1373 تا 1390 با تشخیص کیست کلدوک در بیمارستان قائم (عج) و امید مشهد تحت درمان قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته‌ها: 23 بیمار وارد مطالعه شدند (18 نفر زن و پنج نفر مرد). میانگین سنی 6/24 سال بود. شایع‌ترین نوع کیست کلدوک تیپ یک آن بود. شایع‌ترین عمل جراحی انجام گرفته در بیماران رزکسیون مجاری صفراوی و کله‌سیستکتومی و بای‌پس هپاتیکوژژنوستومی Roux-en-Y بود. مرگ و میر بیمارستانی و یا طی دوره پی‌گیری مشاهده نگردید. افراد دچار عوارض جراحی با درمان‌های محافظه‌کارانه بهبود یافتند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطلوب درمان جراحی کیست‌های کلدوک، تشخیص قطعی و به موقع این بیماری و درمان جراحی مناسب آن از اهمیت ویژه برخوردار است.

متن کامل [PDF 174 kb]   (2072 دریافت)