دوره 64، شماره 10 - ( 7-1385 )                   جلد 64 شماره 10 صفحات 100-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noyan Ashraf M.A, Mirghasemi A.A, Peiravy Sereshke H. True resistance to local anesthetics, a case report. Tehran Univ Med J 2006; 64 (10) :97-100
محمد علی نویان اشرف ، اسدالله میرقاسمی ، حمیرا پیروی سرشکه . مقاومت حقیقی به داروهای بیحس کننده موضعی: (گزارش مورد). مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1385; 64 (10) :97-100

موارد عدم پاسخ به داروهای بی‌حسی موضعی غالبا" به نقایص تکنیکی نسبت داده می‌شوند. در این مقاله یک بیمار مبتلا به مقاومت واضح به داروهای بیحس کننده موضعی را معرفی می‌کنیم. سابقه و تظاهرات بالینی این بیمار مطرح کننده مقاومت واقعی به داروهای بیحس کننده موضعی است.
معرفی بیمار: مرد 28 ساله ای به علت شکستگی استخوان تیبیا، کاندید جراحی فیکساسیون قرار گرفت و تصمیم به انجام بیحسی نخاعی گرفته شد. سابقه مشکوک دفعات متعدد عدم پاسخ به داروهای بیحسی موضعی (بلوک اینتر اسکالن، تزریق موضعی جهت برداشتن لیپوم، جراحی دندانپزشکی) در شرح حال بیمار وجود داشت. علی‌رغم تلاش های متعدد در تزریق موضعی، بی‌دردی پوستی حاصل نشد و بعد از انجام بیحسی نخاعی، در غیاب نقص تکنیکی، بلوک حسی و حرکتی حاصل نشد. لازم به ذکر است پاسخی به تجویز موضعی داروی بیحسی در ساعد بیمار در روز پس از جراحی نیز ملاحظه نگردید.
نتیجه‌گیری: هر چند شکست روش بیحسی نخاعی غالبا" به نقایص تکنیکی مربوط می‌شود، شواهد مربوط به این بیمار مطرح کننده مقاومت حقیقی به داروهای بیحس کننده موضعی می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: بیحسی موضع، ی مقاومت، بیحسی نخاعی