دوره 76، شماره 6 - ( شهریور 1397 )                   جلد 76 شماره 6 صفحات 435-432 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zareei M, Shokri M, Mohegh V, Nedaei R, Borjian Boroujeni Z, Ashenaei A. Axillary tinea versicolor caused by Malassezia furfur: Case report. Tehran Univ Med J 2018; 76 (6) :432-435
زارعی مهدی، شکری محمد، محق ویدا، ندایی رضا، برجیان بروجنی زینب، آشنایی عاطفه. تینه‌آ ورسیکالر ناحیه زیربغل ایجاد شده توسط مالاسزیا فورفور: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (6) :432-435

1- گروه بهداشت، امداد و درمان ناجا، تهران، ایران. ، mahdizareei53@yahoo.com
2- گروه بهداشت، امداد و درمان ناجا، تهران، ایران.
3- گروه قارچ‌شناسی پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
زمینه و هدف: تینه‌آ ورسیکالر عفونت قارچی پوست با پوسته‌ریزی و پیگمانتاسیون می‌باشد. گرفتاری معمولاً در قفسه سینه، پشت و شانه‌ها بوده، اما در مناطق غیرمعمول نیز به‌ندرت گزارش می‌شود.
معرفی بیمار: این گزارش، موردی از بیماری تینه‌آ ورسیکالر زیربغل در زنی ۳۲ ساله در بهمن ۱۳۹۶ در آزمایشگاه قارچ‌شناسی پزشکی قائم (عج) گروه بهداشت، امداد و درمان نیروی انتظامی بود. از نمونه‌ها، اسمیر مستقیم با پتاس ۱۵% و متیلن بلو تهیه شد. در آزمایش میکروسکوپی، سلول‌های مخمری جوانه زن و میسلیوم‌های کوتاه و خمیده مشاهده گردیدند. آزمایش کشت و تست‌های افتراقی انجام و گونه مالاسزیا فورفور تعیین هویت گردید. بیمار پس از چهار هفته درمان با پماد کتوکونازول، بهبود یافت.
نتیجه‌گیری: مالاسزیا فورفور می‌تواند مناطق غیرمعمول همچون زیربغل را مورد تهاجم قرار دهد و ایجاد بیماری تینه‌آ ورسیکالر نماید. متخصصین بالینی باید این تغییرات مکانی را هنگام تشخیص افتراقی از کاندیدا و اریتراسما مدنظر قرار دهند.
متن کامل [PDF 346 kb]   (1919 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش موردي |