دوره 76، شماره 7 - ( مهر 1397 )                   جلد 76 شماره 7 صفحات 508-503 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghayoumi Zadeh H, Danaeian M, Fayazi A, Ahmadi Toussi C, Ahmadinejad N, Navid M. Following a patient with breast cysts using thermal imaging: case report. Tehran Univ Med J 2018; 76 (7) :503-508
قیومی‌زاده حسین، دانائیان مصطفی، فیاضی علی، احمدی طوسی سیروس، احمدی‌نژاد نسرین، نوید میترا. ارزیابی فالوآپ بیمار مبتلا به کیست‌های پستان با استفاده از فناوری تصویربرداری حرارتی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (7) :503-508

1- گروه مهندسی برق، دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران. ، h.ghayoumizadeh@vru.ac.ir
2- گروه مهندسی برق، دانشگاه ولی‌عصر (عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران.
3- گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران.
4- مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
5- گروه مهندسی پزشکی، شرکت فن‌آوران مادون قرمز، تهران، ایران.
زمینه و هدف: سرطان پستان یک بدخیمی رایج است که تشخیص زودهنگام مبتنی بر تصویربرداری از سرطان پستان نتیجه درمان را بهبود می‌بخشد. تصویربرداری حرارتی (ترموگرافی) شیوه‌ای سریع، غیرتهاجمی، بدون تماس و انعطاف‌پذیر برای تشخیص سرطان پستان می‌باشد.
معرفی بیمار: بیمار زن ۲۵ ساله است که در آبان ۱۳۹۳ و تیر ۱۳۹۶ جهت انجام معاینات کلینیکی به مرکز تحقیقات رادیولوژی نوین و تهاجمی در بیمارستان امام‌خمینی (ره) تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه نمود. نتایج سونوگرافی پستان چپ و نواحی آگزیلاری دو طرف و بیوپسی تحت گاید سونوگرافی از ناحیه آگزیلاری چپ حاکی از آن است که منطبق بر برجستگی ملموس در ساعت ۱۱-۱۲ پستان چپ نسج ضخیم و اکوژن بدون یافته مشکوک دیده شد.
نتیجه‌گیری: نتایج حاکی از دقت در شناسایی و همخوانی کیست‌های بیمار در روش ماموگرافی و سونوگرافی با نتایج ترموگرافی در هر دو بازه زمانی آبان ۱۳۹۳ و تیر ۱۳۹۶ دارد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |