دوره 64، شماره 8 - ( 5-1385 )                   جلد 64 شماره 8 صفحات 109-103 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimi J, Taghavi M, Shojaeefar A, Shadman F. Management of Infected femoral pseudoaneurysm in intravenous drug abusers. Tehran Univ Med J 2006; 64 (8) :103-109
جواد سلیمی ، مرتضی تقوی ، ابوالفضل شجاعی ، فرمازیار شادمان . خصوصیات بالینی و درمان پسودوآنوریسم عفونی شریان فمورال ناشی از تزریق مواد مخدر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1385; 64 (8) :103-109

این مطالعه جهت بررسی خصوصیات بالینی و روشهای مختلف درمانی آنوریسم‌‍‌های کاذب عفونی شریان فمورال به دنبال تزریق داخل عروقی مواد مخدر صورت گرفته است.
روش بررسی: 42 بیمار که در سال‌های 83-1378 به اورژانس بیمارستان سینا مراجعه کرده بودند از نظر علائم بیماری تحت بررسی قرار گرفتند. روشهای درمانی شامل ترمیم اولیه، بستن شریان فمورال و بای پس اورژانس یا تاخیری بوده است.
یافته‌ها: همه 42 بیمار مرد بودند و میانگین سنی آنها 9/36 سال و میانگین تأخیر در مراجعه پزشکی 3/17 روز بود. 28 بیمار بطور اولیه مراجعه کردند. متوسط مدت تزریق هروئین 14 ماه بود.
نتیجه‌گیری: لیگاتور ساده شریان فمورال یا ایلیاک خارجی در موارد آنوریسم کاذب عفونی شریان فمورال نتایج قابل قبول داشته و در مواردی که امکان انجام سونوگرافی داپلر حین عمل جراحی وجود ندارد نظارت حین و بعد از جراحی جهت تشخیص ایسکمی اندام به منظور جلوگیری از عمل جراحی غیر ضروری توصیه می‌گردد.