دوره 76، شماره 8 - ( آبان 1397 )                   جلد 76 شماره 8 صفحات 574-568 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esteghamati A, Badamchi A, Naghdalipoor M, Faramarzi M, Haghighi Hasanabadi M, Tabatabaei A. Prevalence of Mycoplasma genitalium and Ureaplasma urealyticum in pregnant women. Tehran Univ Med J 2018; 76 (8) :568-574
استقامتی عبدالرضا، بادامچی علی، نقدعلیپور مهری، فرامرزی محمود، حقیقی حسن‌آبادی مرتضی، طباطبایی آذردخت. بررسی فراوانی باکتری‌های اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و مایکوپلاسما ژنیتالیوم در زنان باردار. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (8) :568-574

1- مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی اطفال، پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- بیمارستان مرکز طبی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی اطفال، پژوهشکده ایمونولوژی و بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، azardokht_tabatabaei@yahoo.com
زمینه و هدف: بیماری‌های منتقله جنسی از مهمترین و شایعترین انواع عفونت‌های انسانی است. اوره آپلاسما و مایکوپلاسما باکتری‌هایی هستند که در ایجاد اورتریت‌های غیرگونوکوکی و سایر اختلالات دستگاه ادراری- تناسلی مانند عفونت گردن رحم و بیماری التهابی لگن و ناباروری نقش مهمی دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و مایکوپلاسما ژنیتالیوم و ارزیابی عوامل خطر، مرتبط با عفونت در زنان باردار در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه تحلیلی- مقطعی، در مدت هشت ماه در سال ۱۳۹۴ (از اردیبهشت تا آذر ماه)، نمونه‌های ادرار از ۱۹۴ زن باردار مراجعه‌کننده به بخش زنان بیمارستان رسول اکرم (ص) در شهر تهران جمع‌آوری شد و نمونه‌ها با رعایت شرایط استریل به آزمایشگاه مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی کودکان بیمارستان رسول اکرم (ص) دانشگاه علوم پزشکی ایران ارسال شد و DNA از رسوب ادراری استخراج گردید و با روش PCR برای تشخیص عفونت مایکوپلاسمایی قرار گرفت.
یافته‌ها: فراوانی ادراری مایکوپلاسما ژنیتالیوم، اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و عفونت همزمان هر دو ارگانیسم به ترتیب ۵/۶% و ۱۱/۲% و ۲/۶% بود و بین ابتلا به عفونت مایکوپلاسما ژنیتالیوم و ابتلا به عفونت اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم، ارتباط معنادار آماری دیده شد. سابقه مثبت سقط جنین با افزایش ابتلا به هر دو عفونت ارتباط آماری معنادار داشت. با افزایش سن بارداری فراوانی مایکوپلاسما ژنیتالیوم کمتر شد. همچنین سابقه بیماری‌های منتقله جنسی با ابتلا به اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم رابطه داشت.
نتیجه‌گیری: وجود ارگانیسم‌های اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم و مایکوپلاسما ژنیتالیوم در زنان باردار، یکی از علل سقط جنین بود.