دوره 76، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 76 شماره 9 صفحات 636-629 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasanzadeh A, Pourmand M R, Gooran S, Hosainzadegan H, Tanomand A, Pourmand G. Molecular typing of fluoroquinolone resistant Escherichia coli isolates from patients undergoing prostate biopsy. Tehran Univ Med J 2018; 76 (9) :629-636
حسن‌زاده امیر، پورمند محمدرضا، گوران شهرام، حسین‌زادگان حسن، تنومند اصغر، پورمند غلامرضا. تایپینگ مولکولی سویه‌های اشریشیاکلی مقاوم به فلوروکینولون جدا‌سازی‌شده از بیماران تحت بیوپسی پروستات. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (9) :629-636

1- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران. گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات زیست فناوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات زیست فناوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، mpourmand@tums.ac.ir
3- مرکز تحقیقات ارولوژی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
4- گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران.
زمینه و هدف: باکتری اشریشیا کلی از مهمترین عوامل عفونی در بیماران تحت بیوپسی پروستات است. هدف از انجام پژوهش کنونی، تایپینگ مولکولی ایزوله‌های اشریشیاکلی کلونیزه مقاوم به فلوروکینولون و عفونت‌های ناشی از آن در بیماران تحت بیوپسی پروستات بود.
روش بررسی: در این مطالعه کوهورت که از فروردین تا بهمن ۱۳۹۵ در مرکز تحقیقات ارولوژی بیمارستان سینا (تهران) انجام گردید، سواب‌های رکتال از ۱۵۸ بیمار مرد پیش از بیوپسی پروستات گردآوری شد. باکتری‌های گرم منفی مقاوم به سیپروفلوکساسین به‌همراه پس‌زمینه فیلوژنتیکی (با استفاده از روش Quadruplex PCR)، شیوع ST131 و ساب‌کلون‌های آن (H30 and H30-RX131) در دو گروه ایزوله‌های اشریشیاکلی کلونیزه و بالینی مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته‌ها: از مجموع، ۷۳ بیمار دارای کشت مثبت رکتال برای باکتری‌های گرم منفی مقاوم به فلوروکینولون بودند که غالب‌ترین ایزوله اشریشیاکلی بود. بیشترین ایزوله‌ها در گروه فیلوژنتیک B2 و به‌دنبال آن به‌ترتیب در گروه‌های A، E، C و D، B1 و F قرار داشتند. ایزوله‌های اشریشیاکلی مقاوم به فلوروکینولون، مقاومت سطح خیلی بالا به آمپی‌سیلین و تریمتوپریم- سولفامتوکسازول را از خود نشان دادند. به‌طور کلی، بیشتر ایزوله‌های اشریشیاکلی مقاوم به چندین آنتی‌بیوتیک در گروه B2 و با ژنوتایپ ST131 تشخیص داده شد. باوجود افزایش عفونت در میان بیماران کلونیزه با سویه E. coli ST131، تفاوت کمابیش معناداری در شیوع آن در بین دو گروه مشاهده شد (0/06P=).
نتیجه‌گیری: پاتوژن ST131 شیوع بالایی را در کلونیزاسیون رکتال و عفونت‌های پس از بیوپسی پروستات داشت که مقاومت گسترده‌ای به آنتی‌بیوتیک‌های رایج را نشان داد.