دوره 76، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 76 شماره 9 صفحات 641-637 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimiyan Rizi K, Aryan E, Gouklani H, Meshkat Z. Application of bacterial shuttle vectors in designing new vaccines against infectious diseases: brief report. Tehran Univ Med J 2018; 76 (9) :637-641
سلیمیان ریزی کبری، آریان احسان، گوکلانی حامد، مشکات زهرا. کاربرد شاتل وکتورهای باکتریایی در تولید واکسن‌های نوین علیه بیماری‌های عفونی: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (9) :637-641

1- مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- مرکز تحقیقات پزشکی مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندر‌عباس، ایران.
3- مرکز تحقیقات مقاومت‌های میکروبی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، meshkatz@mums.ac.ir
زمینه و هدف: امروزه انواع واکسن‌ها برای مقابله با بیماری‌های عفونی توسعه یافته‌اند. واکسن‌های قدیمی مشکلات متعددی را می‌توانند داشته باشند. پژوهش کنونی مروری بر روی انواع شاتل وکتورها و کاربردهای مختلف آن‌ها در زمینه شناخت بیماری‌زایی و به‌ویژه کاربرد آن‌ها در تولید واکسن‌های نوین در بیماری‌های عفونی می‌باشد.
روش بررسی: مقالات مرتبط با موضوع مورد پژوهش در بانک‌های اطلاعاتی Science Direct، Google Scholar و PubMed با استفاده از کلید واژه‌های Shuttle vectors, Recombinant plasmids، DNA vaccines گردآوری و مورد مطالعه قرار گرفتند.
یافته‌ها: این مطالعه با بررسی ۳۱ مقاله مرتبط با موضوع انجام شده است. امروزه امکان کاربرد شاتل وکتورها در مطالعه، طراحی و تولید واکسن‌های نوین در برابر بیماری‌های عفونی شناخته شده است. از این ابزار در طراحی واکسن‌های نسل جدید در پیشگیری از بیماری‌های عفونی مانند سل و انواع هپاتیت ویروسی استفاده گردیده است.
نتیجه‌گیری: شاتل وکتورهای باکتریایی قابلیت بالایی در مطالعه مکانیسم‌های بیماری‌زایی میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا و ساخت واکسن‌های نوینی مانند DNA واکسن‌ها و واکسن‌های چند زیرواحدی دارند.
واژه‌های کلیدی: DNA واکسن‌ها، پلاسمیدها، وکتورها
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |